Domáce žemle na hamburger

bulky

Vynikajúce domáce žemle na poriadny hamburger

Čo budete potrebovať

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g polohrubej múky
  • 200 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 100 g masla
  • 1,5 lyžice krupicového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice sezamových semienok

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Pripravíme si kvások: v malej miske zmiešame rozdrobené droždie s lyžičkou cukru a trochou vlažného mlieka. Misku prikryjeme utierkou a kvások necháme vykysnúť.

Do misy od kuchynského robota preosejeme  múku, pridáme vlažné mlieko, 2 vajíčka, zbytok cukru, soľ, zmäknuté maslo a vykysnutý kvások. Hnetacím hákom spracujeme cesto ( minimálne 10 min ).

Misu s  cestom zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 60 min.

Po vykysnutí preložíme cesto na podložku , cesto rozdelíme na cca 10 kúskov, z ktorých vytvarujeme žemle.

Zakryjeme ich utierkou alebo potravinárskou fóliou a necháme ho ešte cca 20 min kysnúť.

Potom ho potrieme rozšľahaným vajcom , posypeme semienkami a pečieme v Remoske do zlatista.

Tip: Pokiaľ chcete pripraviť čierne žemle, tak do cesta pridajte čierne potravinárske farbivo. 

bulky2

bulky3

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie