Ako si vybrať misu na pečenie od Remosky

sk_1

Na čo by ste sa mali pri výbere zamerať? Prinášame vám zopár tipov, na ktoré pri výbere vašej misy na pečenie Remoska® nesmiete zabudnúť.

 

Ako misa na pečenie Remoska® funguje

Na úvod by sme vám chceli vysvetliť, ako misa na pečenie Remoska vlastne funguje. Remoska - misa na pečenie pracuje na princípe vrchného ohrevu, to znamená, že ohrevná pokrievka rozvádza teplo po stenách hrnca. Vďaka tomu je pripravované jedlo rovnomerne zohrievané a nedochádza tak k jeho pripaľovaniu. Pečenie v mise na pečenie Remoska je veľmi úsporné. Vzhľadom k jej malým rozmerom spotrebuje výrazne menej elektrickej energie, ako pri pečení v klasickej štandardnej rúre. Naše misy na pečenie majú príkon 400 až 610 W, na rozdiel od klasickej rúry, ktorá má príkon približne 2 500 W.

 

Základné kritéria, ktoré budete pri výbere misy na pečenie Remoska riešiť sú:

Veľkosť a objem

Prvým kritériom, ktoré budete riešiť je veľkosť – objem vašej misy na pečenie. Vyberať môžete z dvoch variantov – malú 2 l, alebo veľkú 4 l nádobu. Objem nádoby súvisí s priemerom misy. Na základe toho sa potom musí prispôsobiť aj druh a množstvo pripravovaných pokrmov.

2 l nádoba = priemer hrnca 22 cm.
4 l nádoba = priemer hrnca 28 cm.

článek-porovnání-01

Ak si nie ste istý, aký variant zvoliť, platí pravidlo, že 1 l = 1 člen domácnosti. Zjednodušene, pre jednotlivca alebo pár postačí nádoba v objeme 2 l. S ňou zvládnete pripraviť až 3 porcie jedla. Pre štvorčlennú a početnejšiu domácnosť už bude vhodnejší 4 l variant. Rovnako je väčší 4 l litrový variant vhodný aj pre pár, obzvlášť ak si budú chcieť upiecť napr. kura vcelku, alebo pripravovať iné objemnejšie pokrmy.

Verzia s okienkom, alebo bez okienka

Remoska® bez okienka
Jedná sa o variant, ktorý prišiel na svet ako prvý a je doteraz veľmi obľúbený. Misa na pečenie Remoska bez okienka je ideálnou voľbou pre tých, ktorí si pripravovaný pokrm radi skontrolujú tradičným spôsobom pomocou špajdle a nespoliehajú sa na len na vizuálnu kontrolu.

Remoska® s okienkom
Po niekoľkých rokoch výroby mís na pečenie bez okienka sme splnili želania našich zákazníkov a rozšírili sme ponuku o verziu s okienkom. Okienko slúži pre rýchlu a jednoduchú kontrolu obsahu bez potreby odklopenia pokrievky.

sk-01

Tvar

Misa na pečenie Remoska je vždy okrúhla. Okrúhly tvar zaisťuje ideálny rozvod tepla v nádobe, vďaka tomu sú vaše pokrmy ideálne prepečené. Pri štvorcových alebo obdĺžnych tvaroch hrozí riziko nedopečenia a pripálenia pokrmu v rohoch nádoby.

Materiál a príslušenstvo

Ohrevná pokrievka
Všetky pokrievky mís na pečenie  Remoska® PrimaRemoska® Dua aj Remoska® Tria sú vyrobené z nerezového plechu. Vo vnútri pokrievky a nachádza ohrevná špirála. Spodná časť pokrievky je z hliníka a je potiahnutá nepriľnavým povrchom Teflon® Classic. Súčasťou pokrievky na pečenie je aj prívodový kábel, ktorý je odnímateľný od držadla.

Nádoba na pečenie
Základným kameňom všetkých našich nádob je hliník. Ten používame pre jeho výhody teplotnej vodivosti, dochádza tak k ideálnej distribúcií tepla po celej ploche misy na pečenie. Rozdiel medzi jednotlivými modelmi je už potom len v povrchovej úprave.

Povrch misy Remoska® Prima je potiahnutý materiálom Teflon® Classic. Na rozdiel od predchádzajúcich modelov je tak misa oveľa odolnejšia.

Misa na pečenie Remoska® Dua je vyrobená najmodernejšou technológiou zo špeciálneho trojvrstvového materiálu Trimetal, ktorý je ideálny pre dokonalú distribúciu tepla po celom povrchu nádoby. Brúsená nerezová oceľ na vnútornej strane riadu z typovej oceli č. 304 je bezpečná a certifikovaná pre prípravu potravín, ľahko čistiteľná a odolávajúca korózii. Spojením hrnca a veka na pečenie získate tradičný hrniec na pečenie bez nepriľnavého povrchu, v ktorom hravo upečiete chrumkavé kuriatko, sladký koláč alebo chrumkavý domáci chlieb. Naviac vďaka zosilnenému dnu a indukčnému povrchu je možné v hrnci variť na všetkých typoch sporákov, vrátane indukcie.

Multicooker  Remoska® Tria je možné vďaka veľmi sofistikovanej konštrukcii obyčajnou výmenou pokrievky prerobiť na misu na pečenie, hrniec na varenie alebo soft-tlakový hrniec. Telo hrnca  Remoska® Tria je tvorené liatym hliníkom, čo z neho robí riad s dokonalou distribúciou tepla pri varení. Trojvrstvový nepriľnavý povrch s čiastočkami oxidov titánu zamedzuje pripaľovaniu potravín, takže je možné variť s minimálnym množstvom tuku. Zároveň vám zaistí veľmi ľahké čistenie.

Stojan
Všetky naše modely sú dodávané so stojanom, ktorý je vyrobený z tepelne odolného plastu. Stojan je vybavený držiakmi a protišmykovými gumenými podložkami.

Ďalšie príslušenstvo 

Sklenená pokrievka
Súčasťou Remoska® Dua je okrem veka na pečenie aj sklenená pokrievka. Pokrievka je vyrobená z tvrdeného bezpečnostného skla a osadená plastovým držiakom.

Súčasťou Remoska® Tria je sklenená pokrievka vyrobená z tvrdeného skla, po obvode je lemovaná dizajnovým silikónovým tesnením v rôznom farebnom prevedení. Unikátny profil pokrievky je šetrný k okrajom hrnca a zároveň slúži k regulácií odvedenej pary z hrnca spoločne s regulačnou dierkou. Vďaka tomu môžete variť veľmi zdravo a úsporne s použitím malého množstva vody.

Soft-tlakové veko
Soft-tlakové veko uchytené na liaty hrniec Remoska® Tria slúži na šetrné varenie pod miernym tlakom. Tento spôsob varenia umožňuje rýchlejšiu prípravu pokrmov pri zachovaní všetkých nutričných látok v použitých potravinách. Veko sa vyrába z tvrdeného bezpečnostného skla, ktoré je po obvode vybavené bielym silikónovým tesnením. Unikátny patentovaný spôsob uchytenia veka umožňuje jeho ľahké uzatvorenie a otvorenie pomocou jednej ruky. Na veku je umiestnený regulačný ventil so silikónovým krytom a poistný ventil.

 

Ak si stále nie ste niečím istý, zavolajte na našu zákaznícku linku, kde vám s výberom vašej misy od Remosky radi poradíme!