Kuracie krídla s marinádou

kridla

Chrumkavé kuracie krídelka v pikantnej medovej omáčke pripravené v Remoske  sú veľmi jednoduchý a zároveň aj lacný recept.

Čo budete potrebovať

  • 1,2 kg kuracích krídel
  • 2 lyžice oleja
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • ½ lyžičky celého rímskeho kmínu (razce)
  • Štipka drveného chilly
  • Štipka čerstvého mletého čierneho korenia
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 6 lyžíc medu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Kuracie krídla opláchneme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a uschnúť. Potom ich vložíme so misy, prilejeme olej a premiešame. Korenie a soľ zmiešame dokopy  a nasypeme na krídla. Rukami poriadne miešame tak dlho, až je každý kus mäsa rovnomerne pokrytý korením. Krídla uložíme v jednej vrstve  vedľa seba na dno Remosky kožou nahor. Priložíme pokrievku na pečenie Remoska a pečieme dozlatista.

kridla3

Pripravíme si marinádu. Do malej panvice Remoska Vega dáme sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak  a najemno  nastrúhaný čerstvý zázvor. Dve minúty zvoľna za stáleho miešania povaríme.

Horúcu marinádu rovnomerne lyžicou nalejeme na upečené krídla, priložíme pokrievku na pečenie a pečieme ďalších 5-8 min. Po tejto dobe mäso opäť prelejeme marinádou z dna Remosky a pečieme  ďalších 5 minút.

Po dopečení opatrne uvoľníme každý kúsok mäsa od dna Remosky. Premiešame, aby sa mäso obalilo vo výpeku a necháme 5 minút odležať. Marináda tým ešte trochu zhustne a lepšie priľne k mäsu.

Marináda je úplne skvelá a vďaka nej dostanú kuracie krídla nádherne tmavohnedú farbu.

kridla-2

kridla4

Inšpirovali sme sa receptom Jany Florentýny Zatloukalové- Kuchárka pre dcéru

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie