Chrumkavé kuracie krídelka v pikantnej medovej omáčke pripravené v Remoske sú veľmi jednoduchý a zároveň aj lacný recept.
Čo budete potrebovať
- 1,2 kg kuracích krídel
- 2 lyžice oleja
- 1 zarovnaná lyžička soli
- 2 lyžičky sladkej papriky
- ½ lyžičky celého rímskeho kmínu (razce)
- Štipka drveného chilly
- Štipka čerstvého mletého čierneho korenia
- 6 lyžíc sójovej omáčky
- 6 lyžíc medu
- 6 strúčikov cesnaku
- 3 cm kúsok čerstvého zázvoru
Postup
Kuracie krídla opláchneme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a uschnúť. Potom ich vložíme so misy, prilejeme olej a premiešame. Korenie a soľ zmiešame dokopy a nasypeme na krídla. Rukami poriadne miešame tak dlho, až je každý kus mäsa rovnomerne pokrytý korením. Krídla uložíme v jednej vrstve vedľa seba na dno Remosky kožou nahor. Priložíme pokrievku na pečenie Remoska a pečieme dozlatista.
Pripravíme si marinádu. Do malej panvice Remoska Vega dáme sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný čerstvý zázvor. Dve minúty zvoľna za stáleho miešania povaríme.
Horúcu marinádu rovnomerne lyžicou nalejeme na upečené krídla, priložíme pokrievku na pečenie a pečieme ďalších 5-8 min. Po tejto dobe mäso opäť prelejeme marinádou z dna Remosky a pečieme ďalších 5 minút.
Po dopečení opatrne uvoľníme každý kúsok mäsa od dna Remosky. Premiešame, aby sa mäso obalilo vo výpeku a necháme 5 minút odležať. Marináda tým ešte trochu zhustne a lepšie priľne k mäsu.
Marináda je úplne skvelá a vďaka nej dostanú kuracie krídla nádherne tmavohnedú farbu.
Inšpirovali sme sa receptom Jany Florentýny Zatloukalové- Kuchárka pre dcéru