Kuracie krídla s marinádou

kridla

Chrumkavé kuracie krídelka v pikantnej medovej omáčke pripravené v Remoske  sú veľmi jednoduchý a zároveň aj lacný recept.

Čo budete potrebovať

  • 1,2 kg kuracích krídel
  • 2 lyžice oleja
  • 1 zarovnaná lyžička soli
  • 2 lyžičky sladkej papriky
  • ½ lyžičky celého rímskeho kmínu (razce)
  • Štipka drveného chilly
  • Štipka čerstvého mletého čierneho korenia
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 6 lyžíc medu
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 3 cm kúsok čerstvého zázvoru

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Kuracie krídla opláchneme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a uschnúť. Potom ich vložíme so misy, prilejeme olej a premiešame. Korenie a soľ zmiešame dokopy  a nasypeme na krídla. Rukami poriadne miešame tak dlho, až je každý kus mäsa rovnomerne pokrytý korením. Krídla uložíme v jednej vrstve  vedľa seba na dno Remosky kožou nahor. Priložíme pokrievku na pečenie Remoska a pečieme dozlatista.

kridla3

Pripravíme si marinádu. Do malej panvice Remoska Vega dáme sójovú omáčku, med, prelisovaný cesnak  a najemno  nastrúhaný čerstvý zázvor. Dve minúty zvoľna za stáleho miešania povaríme.

Horúcu marinádu rovnomerne lyžicou nalejeme na upečené krídla, priložíme pokrievku na pečenie a pečieme ďalších 5-8 min. Po tejto dobe mäso opäť prelejeme marinádou z dna Remosky a pečieme  ďalších 5 minút.

Po dopečení opatrne uvoľníme každý kúsok mäsa od dna Remosky. Premiešame, aby sa mäso obalilo vo výpeku a necháme 5 minút odležať. Marináda tým ešte trochu zhustne a lepšie priľne k mäsu.

Marináda je úplne skvelá a vďaka nej dostanú kuracie krídla nádherne tmavohnedú farbu.

kridla-2

kridla4

Inšpirovali sme sa receptom Jany Florentýny Zatloukalové- Kuchárka pre dcéru

 

facebook_Kreslicí plátno 1