Vegetariánsky hamburger Shannona Bennetta

burger

Vegetariánsky burger, ktorý si pripravíte v Remoske chutí úplne skvele.

Čo budete potrebovať

  • ¼ nastrúhanej čínskej kapusty
  • 1 zväzok nasekaných listov koriandru
  • ¼ šálky ( 60 ml) sladkej chilly omáčky
  • Šťava z 1 limetky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • ¼ šálky extra panenský olivový olej
  • 1 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 4 plátky syru cheddar
  • 1/3 šálky (100 g )majonézy
  • 4 hamburgerové žemle – rozkrojené a opečené

Hamburger :

  • 400 g opláchnutého a scedeného cíceru
  • 380 g varenej červenej repy
  • 70 g strúhanky
  • 1 lyžička mletej rasce a koriandru
  • 50 g hladkej múky
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ, korenie

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Všetky ingrediencie na hamburger vložíme do kuchynského robota. Okoreníme sa rozmixujeme. Z hmoty vytvarujeme 4 placky.

veggie

Hamburgery poprášime hladkou múkou a necháme 30 min vychladnúť, aby sa spevnili. 

veggie2

Medzitým v miske zmiešame nakrájanú čínsku kapustu, koriander, sladkú chilly omáčku, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku.

V hrnci Remosky Tria si rozohrejeme lyžicu oleja, vložíme doň na krúžky nakrájanú cibuľu a vyprážame ju cca 6 minút, v polovici vyprážania krúžky obrátime na druhú stranu.

Potom v Remoske opražíme do zlatista hamburgery. Snažíme sa z oboch strán.

Na každý hamburger položíme plátok syru cheddra, prikryjeme sklenenou pokrievkou a syr necháme zľahka roztiecť.

Žemľu si rozrežeme, spodnú časť bohato potrieme majonézou, na ktorú položíme hamburger s cheddarom, na to navrstvíme cibuľu a čínsku kapustu. Priložíme hornú časť žemle a podávame.

Dozdobíme napríklad listami valeriánu, červenou kapiou, paradajkami a pod.

veggie3

facebook_Kreslicí plátno 1