Vegetariánsky hamburger Shannona Bennetta

burger

Vegetariánsky burger, ktorý si pripravíte v Remoske chutí úplne skvele.

Čo budete potrebovať

  • ¼ nastrúhanej čínskej kapusty
  • 1 zväzok nasekaných listov koriandru
  • ¼ šálky ( 60 ml) sladkej chilly omáčky
  • Šťava z 1 limetky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • ¼ šálky extra panenský olivový olej
  • 1 cibuľa nakrájaná na plátky
  • 4 plátky syru cheddar
  • 1/3 šálky (100 g )majonézy
  • 4 hamburgerové žemle – rozkrojené a opečené

Hamburger :

  • 400 g opláchnutého a scedeného cíceru
  • 380 g varenej červenej repy
  • 70 g strúhanky
  • 1 lyžička mletej rasce a koriandru
  • 50 g hladkej múky
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • Soľ, korenie

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Všetky ingrediencie na hamburger vložíme do kuchynského robota. Okoreníme sa rozmixujeme. Z hmoty vytvarujeme 4 placky.

veggie

Hamburgery poprášime hladkou múkou a necháme 30 min vychladnúť, aby sa spevnili. 

veggie2

Medzitým v miske zmiešame nakrájanú čínsku kapustu, koriander, sladkú chilly omáčku, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku.

V hrnci Remosky Tria si rozohrejeme lyžicu oleja, vložíme doň na krúžky nakrájanú cibuľu a vyprážame ju cca 6 minút, v polovici vyprážania krúžky obrátime na druhú stranu.

Potom v Remoske opražíme do zlatista hamburgery. Snažíme sa z oboch strán.

Na každý hamburger položíme plátok syru cheddra, prikryjeme sklenenou pokrievkou a syr necháme zľahka roztiecť.

Žemľu si rozrežeme, spodnú časť bohato potrieme majonézou, na ktorú položíme hamburger s cheddarom, na to navrstvíme cibuľu a čínsku kapustu. Priložíme hornú časť žemle a podávame.

Dozdobíme napríklad listami valeriánu, červenou kapiou, paradajkami a pod.

veggie3

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie