Vegetariánsky burger, ktorý si pripravíte v Remoske chutí úplne skvele.
Čo budete potrebovať
- ¼ nastrúhanej čínskej kapusty
- 1 zväzok nasekaných listov koriandru
- ¼ šálky ( 60 ml) sladkej chilly omáčky
- Šťava z 1 limetky
- 1 lyžica rybacej omáčky
- ¼ šálky extra panenský olivový olej
- 1 cibuľa nakrájaná na plátky
- 4 plátky syru cheddar
- 1/3 šálky (100 g )majonézy
- 4 hamburgerové žemle – rozkrojené a opečené
Hamburger :
- 400 g opláchnutého a scedeného cíceru
- 380 g varenej červenej repy
- 70 g strúhanky
- 1 lyžička mletej rasce a koriandru
- 50 g hladkej múky
- Hrsť nasekanej petržlenovej vňate
- Soľ, korenie
Postup
Všetky ingrediencie na hamburger vložíme do kuchynského robota. Okoreníme sa rozmixujeme. Z hmoty vytvarujeme 4 placky.
Hamburgery poprášime hladkou múkou a necháme 30 min vychladnúť, aby sa spevnili.
Medzitým v miske zmiešame nakrájanú čínsku kapustu, koriander, sladkú chilly omáčku, limetkovú šťavu a rybaciu omáčku.
V hrnci Remosky Tria si rozohrejeme lyžicu oleja, vložíme doň na krúžky nakrájanú cibuľu a vyprážame ju cca 6 minút, v polovici vyprážania krúžky obrátime na druhú stranu.
Potom v Remoske opražíme do zlatista hamburgery. Snažíme sa z oboch strán.
Na každý hamburger položíme plátok syru cheddra, prikryjeme sklenenou pokrievkou a syr necháme zľahka roztiecť.
Žemľu si rozrežeme, spodnú časť bohato potrieme majonézou, na ktorú položíme hamburger s cheddarom, na to navrstvíme cibuľu a čínsku kapustu. Priložíme hornú časť žemle a podávame.
Dozdobíme napríklad listami valeriánu, červenou kapiou, paradajkami a pod.