Poradňa

Remoska® Vega

Aký druh nepriľnavého povrchu používate na riad Remoska® Vega?

Telo remosky Vega chráni trojvrstvový nepriľnavý povrch nemeckej značky Whitford Coating. Ten lepšie chráni pokrmy pred kontaktom s hliníkovým telom riadu. Vďaka čiastočkam oxidu titánu je Remoska® Vega naozajstný majster?. A tak v nej uvaríte tisíce skvelých večerí, bez toho, aby to bolo na riade poznať.

Aký je rozdiel medzi liatou a lisovanou panvicou?

S liatou panvicou rozpálite svoje kulinárske zručnosti bez obáv, že by ste ju poškodili. Nedá sa rozbiť, vydrží aj vysoké teploty a dno sa nikdy neohne. Pripáleniny nepriťahuje, ale naopak si ich drží od tela. Na ich odstránenie Vám stačí voda a handra.

Panvica Remoska® Vega najlepšie rozvádza teplo, takže na nej pripravíte rovnomerne prepečený steak a rovnako aj palacinku dozlatista.

Pozrite sa, ako liata panvica obstála v súboji s lisovanou panvicou.

Môže ísť riad Rremoska® Vega do rúry?

Kúsky od remosky nie sú žiadne citlivky. Riad si poradí s teplotou až 220°C a tak bez problémov zvládnu aj pečenie v rúre.

Ako sa starať o riad Remoska® Vega?

Starostlivosť o riad je jednoduchší ako odolať pokušeniu zjesť celý koláč naraz. Riad len opláchnete vo vode a utriete papierovým obrúskom. V umývačke tak získate veľa miesta na iný riad.

Funguje riad Remoska® Vega na indukciu?

Funguje a bude tichý ako myška. Na dno riadu sme totiž naniesli magnetický prach a tak Vás popri listovaní v kuchárke nebude rušiť bzučaním a poskakovaním. Kde riad Remoska Vega vyrábate?

Kde riad Remoska Vega vyrábate?

Telo riadu odlievame kúsok za Prahou. Nepriľnavý povrch nanášame neďaleko Brna. Remoske totiž nevadí, že sa mestá medzi sebou poštuchujú, jedlo z nej chutí všetkým.

Remoska® Tria

Z čoho sa skladá Remoska® Tria?

Domov Vám dôjde poriadna porcia. V krabici objavíte telo Remosky, stojan a 3 pokrievky ( na pečenie, soft- tlaková, na varenie)

Remoska® Tria je tak trochu chameleón. Okrem toho, že existuje v šiestich farebných prevedeniach, zastúpi menšiu armádu kuchynských pomocníkov.

Pokrievky sú kombinovateľné a vymeníte ich v priebehu varenia, pečenia alebo dusenia.

Môže Remoska Tria na sporák?

Šup tam s ňou. Rozumie si so všetkými typmi sporákov vrátane indukcie.

Môže Remoska® Tria do rúry?

Remoska® Tria sa nezľakne ani vysokých teplôt a tak hrniec môže kľudne ísť do rúry. Bola by to škoda, keď vďaka pokrievke na pečenie spotrebujete 6x menej energie.

Ide o český výrobok?

Remoska® má korene v Beskydách, konkrétne vo Frenštáte pod Radhoštem. A v podhorí žije už nejaký ten piatok. Spýtajte sa jej na občiansky a netvárte sa prekvapene, keď tam uvidíte rok narodenia 1960..

Ako sa mám starať o Remosku Tria?

Remoska® Trianechce byť na ťarchu, preto nezaberá miesto v umývačke. Umyjete ju za pár minút. Pozrite sa ako na to.

Čo je soft- tlaková pokrievka?

So soft- tlakovou pokrievkou dostanete z pokrmov maximum. Vďaka pomalému a šetrnému vareniu pod miernym tlakom si jedlo zachová všetky dôležité vitamíny a minerály. Rozdiel poznáte v chuti a vôni. A tak aj ten najobyčajnejší pokrm bude chutiť luxusne.

Vyrába sa Remoska® Tria tiež v menšom 2 litrovom prevedení?

Netroškaríme, a tak vyrábame Remosku Tria len vo väčšom prevedení s využiteľným objemom 4,5l na varenie a 3 l na pečenie.

Ďalšie otázky:

Aký je rozdiel medzi Rmoskou Classic a Remoskou Prima?

Na prvý pohľad sú si podobné ako vajce vajcu, ale pár podstatných rozdielov sa tu nájde. Verzia Classic ide v šľapajách svojho predchodcu a to hlavne po designovej stránke.

Mladšia sestra Remoska Prima je ešte praktickejšia a skladnejšia. Má odnímateľný prívodný kábel a nemá namontované rukoväte. Hrniec jednoducho a bezpečne prenesiete na stojane s veľkými úchytmi.

Môže sa Remoska Classic a Prima používať na tepelných zdrojoch ( sporák, varné dosky..)?

Remoska znesie aj ten najostrejší indický pokrm, ale na rozpálený sporák alebo do rúry nepatrí.

Pasuje soft- tlaková pokrievka a sklenená pokrievka Remosky Tria na Remosku Prima alebo Classic?

Remoska Tria má iný horný priemer než modely Classic a Prima a tak Vám na nich pokrievka držať nebude.

Majú Remosky reguláciu teploty?

Kúzlo Remosky spočíva v  jednoduchosti používania. Žiadne zložité tlačidlá a prácne nastavovanie Vás nečaká. Remoska pečie pri optimálnej teplote od 160 do 180C a výsledok bude vždy perfektný.

Zoženiem ešte náhradné hrnce k starým remoskám vyrobeným do roku 2013?

Tieto Remosky do starého železa nepatria a tak k nim stále predávame aj príslušenstvo. Zalistujte si v našom e- shopea určite v ňom nájdete vhodný hrniec alebo stojan.

Vyrábate náhradné hliníkové hrnce bez nepriľnavého povrchu?

Nevyrábame. S nepriľnavým povrchom sa rodia všetky naše produkty.

Aký je rozdiel medzi nepriľnavým povrchom Teflon Select a Teflon Classic?

Nepriľnavý povrch Teflonu Classic tvorí dve vrstvy v čiernej farbe.

Teflon select je trojvrstvový a používame ho pri limitovaných farebných edíciách a sériách.

Môžem do Remosky vkladať rôzne zapekacie misy a formy?

Vašej kulinárskej fantázií sa medze nekladú, takže môžete. Remoske nevadí silikón, keramika ani kov. Nesmie sa však dotýkať spodnej strany pokrievky na pečenie.

Aká je teplota v Remoske?

Vnútrajšok Remosky je rovnako horúci ako rodinné debaty pri nedeľnom obede. Teplota v Remoske sa pohybuje od 160-180C.

Prečo nevyrábate hrnce z nehrdzavejúcej ocele?

Hliník v porovnaní s nehrdzavejúcou oceľou vedie lepšie teplo.

Aký povrch má Remoska Tria?

Remoska Tria nie je žiadny mäkkýš. Odpustí Vám nárazy aj škrabance, povrch sa nikdy nezlúpe. Jej trojvrstvový povrch sme totiž vystužili čiastočkami oxidu titánu.

Spodná časť koláča je nedopečená a vrch spálený. Prečo?

Aj majster kuchár sa niekedy utne. Trošku Vám ušla ruka s množstvom cesta a tak pri pečení vyskočilo až k spodnej strane pokrievky na pečenie. Tam sa povrch kvôli vyššej teplote spálil, zatiaľ čo spodná strana koláča ostala nedopečená.

Alebo ste možno hrniec (misu )vymastili tukom a steny vysypali múkou. To malo za následok nerovnomerný rozvod tepla. Pritom Vám k vymasteniu stačí pár kvapiek oleja. Múku netreba vôbec.

Pre istotu hoďte očkom na Návod na používanie, ktorý je súčasťou balenia.

Prečo sa mäso skôr dusí ako pečie?

Najskôr ste mäso podliali veľkým množstvom vody. Poznáte to: primerane, primerane...

Na spodku pokrievky na pečenie sa tvoria sadze, čo s tým?

Nebojte sa , kominár Vám tajne do kuchyne maškrtiť neprišiel. To, čo vyzerá ako sadze, sú pripečené časti, ktoré vznikajú kvôli upchatým dutým skrutkám.

Vezmite špajľu a pretiahnite ju otvormi na vonkajšej strane pokrievky. Po vychladení ešte zotrite pripečené časti mäkkou stranou hubky.

Nehrdzavejúca pokrievka „hrdzavie“, prečo?

Pravdepodobne to budú len pripečené časti , ktoré hrdzu pripomínajú. Predchádzajte im pravidelným čistením hornej pokrievky.

Nepoužívajte čistiace prášky alebo drsnú plochu hubky na umývanie, ktorá by pokrievku poškrabala.

V kategóriiPríslušenstvo nájdete vhodné čistiace prípravky na nehrdzavejúce materiály. Remoska sa po nich bude lesknúť ako tácka, keď z nej vnúčatá zotrú prstami všetok cukor okolo bábovky.