Bravčový bôčik s jablkami a hruškami
Chrumkavý a zároveň šťavnatý pečený bôčik.
- Čas na přípravu 35 minut
- Doba vaření cca 90
- Počet porcí 6
Čo budete potrebovať
2 kg bravčového bôčika bez kostí (s kožou)
½ lyžičky rozdrvených semienok koriandru a feniklu
2 jablká
2 tvrdé hrušky
4 červené šalotky
1 lyžica slnečnicového oleja
Soľ
Vetvička zeleného koriandru
Marináda z koriandru a feniklu1 polievková lyžica semienok koriandru a feniklu
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica slnečnicového oleja
Postup
- Ostrým nožom nakrájame bravčovú kožu na mriežky (cca 1 x 1 cm), bez toho aby sme krájali mäso. Na dno panvice nalejeme 1 cm vody. Tú privedieme do varu a bravčové mäso ponoríme kožou dole na niekoľko sekúnd do vody (aby sa otvorili rezy). Mäso vyberieme z vody a osušíme papierovou utierkou.
- Pripravíme si marinádu z koriandra a feniklu a to tak, že si rozohrejeme panvicu Remoska® Quanta a semienka na nej po dobu 1-2 min pražíme, až kým nezačnú voňať. Opražené semienka potom rozdrvíme, pridáme prelisovaný cesnak, olej a všetko premiešame. Marinádu votrieme do mäsa, mäso položíme kožou hore na dno misy a necháme cez noc v chladničke nezakryté marinovať.
- Marinované mäso vyberieme z chladničky a necháme zahriať na izbovú teplotu. Vložíme do Remosky kožou hore. Zmiešame semienka koriandru a feniklu s dvoma lyžičkami hrubozrnnej soli a zmesou posypeme mäso v Remoske.
- K mäsu pridáme pozdĺžne nakrájané jablká, hrušky a šalotku, prilejeme trošku oleja. Prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme cca 40 minút.
- Vyberieme upečené ovocie z hrnca a mäso pečieme ďalších cca 45 min, pokiaľ nie je koža krásne dozlatista prepečená a chrumkavá. Vrátime ovocie do Remosky a na cca 5 min ho prehrejeme.
- Bravčové mäso nakrájame, prelejeme výpekom, pridáme upečené ovocie. Všetko posypeme čerstvým koriandrom a podávame s chlebom.