Mini záviny z lístkového cesta plnené mäsovou zmesou podľa Colina Fassnidge
Mini záviny z listového těsta plněné masovou směsí.
- Čas na přípravu 35 minut
- Doba vaření cca 20 minut
- Počet porcí 6
Čo budete potrebovať
2 lyžice extra panenského olivového oleja
2 ks cibule, najemno nakrájanej
6 strúčikov cesnaku, nasekaných
1/2 zväzku šalvie, nasekanej
1/2 zväzku oregana, nasekaného
3 lyžičky feniklových semienok, opečené, nahrubo namleté a naviac semienka na posypanie
1 kg mletého bravčového bôčiku
2 žĺtky (plus 1 vajce naviac na potretie roliek)
Soľ, korenie
2 balíčky lístkového cesta
Džem z červenej papriky 2 x 450 g červenej nakladanej kapie
2 lyžice extra panenského olivového oleja
4 ks badyán
1 škorica celá
100 g hnedého cukru
150 ml červeného vinného octu
2 lyžice štipľavej omáčky Sriracha
Postup
- Kapiu scedíme a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Na panvici Remoska® Quanta alebo Vega rozohrejeme na miernom ohni trochu oleja, vložíme doň badián, škoricu a rozmixovanú kapiu. Akonáhle sa zmes rozvonia korením, pridáme cukor, ocot, omáčku Srirachu a za stáleho miešania zmes redukujeme na polovicu.
- V Remoske orestujeme na oleji cibuľu dozlatista. Pridáme cesnak, šalviu, oregano a feniklové semienka a restujeme cca 2 minúty.
- Mleté bravčové mäso, žĺtky a vychladenú osmaženú cibuľku so semienkami vložíme do veľkej misy a rukami premiešame, pokiaľ sa všetko dobre nespojí. Osolíme, okoreníme a necháme 5 minút odležať.
- Plát lístkového cesta si nakrájame na obdĺžniky, ktoré plníme mäsovou zmesou. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pevne zrolujeme.
- Dáme vychladiť do chladničky na cca 5 minút a po vybratí nakrájame na kúsky cca 5 cm.
- Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami a hrubozrnnou soľou. Mini záviny vložíme do Remosky a pečieme dozlatista.
- Záviny necháme cca 10 minút vychladiť a podávame ich s paprikovým džemom.