Šošovica s mäsom

cocka

Jedna z mnohých možností klasického receptu, ktorý v Remoske pripravíte jednoducho v priebehu chvíľky.

Čo budete potrebovať

  • ½ kg šošovice
  • 400-500g mäsa (bravčové, kuracie, teľacie ... )
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkvy
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajok vo vlastnej šťave
  • 1/8 feferónky ( podľa chuti )
  • 300 g šampiónov alebo lesných hríbov 
  • 2 šálky vývaru ( hovädzí, kurací, zeleninový )
  • Mletá paprika
  • Tymian
  • Soľ, korenie podľa chuti

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Šošovicu preberieme a namočíme do vody deň vopred. Na druhý deň vodu zlejeme. Mäso, huby, cibuľu, mrkvu, paradajky vo vlastnej šťave a cesnak si nakrájame na kúsky. V hrnci Remoska Tria si na sporáku krátko opražíme cibuľu, mrkvu, hríby a cesnak. Zalejeme vývarom, na hrniec položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme cca 10-20 min.

Do hrnca pridáme mäso a dusíme 20-30 min. Neskôr pridáme šošovicu, paradajky vo vlastnej šťave a ostatné ingrediencie, položíme soft tlakovú pokrievku a dusíme do mäkka cca 20 minút podľa druhu mäsa. Šošovicu podávame horúcu s čerstvou zeleninou. 

cocka2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie