Lievance s jahodovým prelivom

livance

Pripravte si v Remoske Vega dokonalé lievance s minimálnym použitím tuku.

Čo budete potrebovať 

  • 250 g polohrubej múky
  • 300 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • Štipka soli
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • Olej na vyprážanie
  • Jahodový preliv
  • 3 hrste jahôd
  • 3 lyžice krupicového cukru
  • Trocha vody
  • Trocha rumu

vega_Kreslicí plátno 1

Postup

Oddelíme bielky od žĺtkov, z bielkov vyšľaháme  tuhý sneh. Do múky vmiešame prášok na pečenie a troška soli. Žĺtky a cukor rozmiešame v mlieku, do ktorého primiešavame postupne múku zmiešanú so soľou a kypriacim práškom. Keď bude cesto veľmi husté, tak pridáme mlieko. Opatrne vmiešame sneh z bielkov. Na lievancovači Remoska Vega rozpálime olej a lievance pražíme do zlatista z obidvoch strán.

livance2_1

Na malej panvici Remoska Vega si pripravíme rozvar z nakrájaných jahôd, cukru, trošku vody a trošku rumu.  

livance3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie