Bravčový guláš s tekvicou

gulas_dyne

Zdravý a osviežujúci variant bravčového gulášu, pri ktorom využijete tekvicu

Čo budete potrebovať

  • 500-700 g bravčového mäsa
  • 500g tekvice
  • 3-4 ks zemiakov
  • 1 ks cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 400 g ošúpaných paradajok vo vlastnej šťave
  • Mletý kajenské korenie
  • Mletý muškátový oriešok
  • Mletý zázvor
  • Soľ, korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 šálka horúcej vody

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Zemiaky a bravčové mäso si nakrájame na kúsky. Tekvicu zbavenú šupky a jadierok si tiež nakrájame na tenké plátky, cibuľu nadrobno. Hrniec Remoska Tria postavíme na sporák. Na oleji si v ňom opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Do hrnca pridáme ošúpané paradajky a všetko zalejeme šálkou horúcej vody. Zamiešame a pridáme mäso, zemiaky, tekvicu, a korenie. Na hrniec Remoska Tria položíme soft tlakovú pokrievku a za občasného miešania dusíme do mäkka cca 60 minút. 

gulas_dyne2

 

facebook_Kreslicí plátno 1