Jahodový crumble
Jahodový crumble vás očarí svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Pripravte si tento lahodný jahodový dezert s nami.
- Čas na prípravu 40 minút
- Doba varenia 25–40 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
500 g jahôd
70 g nalámaných vlašských orechov
80 g trstinového cukru
80 g ovsených vločiek
60 g múky
70 g rozpusteného masla
Štipka soli
Postup
- Jahody prekrojíme na polovice a premiešame s nalámanými vlašskými orechmi. Ak vám jahody prídu málo sladké, pridajte 2 lyžice trstinového cukru. Remosku Dua vytrieme trochou masla a vsypeme do nej jahodovú zmes s vlašskými orechmi.
- Cukor, múku a vločky vsypte do misky, pridajte štipku soli a maslo. Premiešavajte tak dlho, až vytvoríte zmes pripomínajúcu posýpku, a tú potom rozprestrite na jahody.
- Zapečieme 35-40 minút, až povrch zozlatne a spodná časť bublá. Crumble môžete zapekať aj v malých zapekacích miskách. Najlepšie chutí ešte teplý s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.