Jahodový crumble

Jahodový crumble vás očarí svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Pripravte si tento lahodný jahodový dezert s nami.

  • Čas na prípravu 40 minút
  • Doba varenia 25–40 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

500 g jahôd

70 g nalámaných vlašských orechov

80 g trstinového cukru

80 g ovsených vločiek

60 g múky

70 g rozpusteného masla

Štipka soli

Postup

  1. Jahody prekrojíme na polovice a premiešame s nalámanými vlašskými orechmi. Ak vám jahody prídu málo sladké, pridajte 2 lyžice trstinového cukru. Remosku Dua vytrieme trochou masla a vsypeme do nej jahodovú zmes s vlašskými orechmi.
  2. Cukor, múku a vločky vsypte do misky, pridajte štipku soli a maslo. Premiešavajte tak dlho, až vytvoríte zmes pripomínajúcu posýpku, a tú potom rozprestrite na jahody.
  3. Zapečieme 35-40 minút, až povrch zozlatne a spodná časť bublá. Crumble môžete zapekať aj v malých zapekacích miskách. Najlepšie chutí ešte teplý s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.