Linecké zlepované cukrovinky z Remosky
Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!.
- Čas na prípravu 40 minut + 2 hodiny odležať
- Doba varenia 12 minut
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
300 g hladkej múky
100 g cukru múčka
200 g masla izbovej teploty
2 žĺtky
1 vanilkový cukor
nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citrónu
Postup
- Zmäknuté maslo si nakrájame na kúsky a spolu s ostatnými ingredienciami si vypracujeme cesto. Necháme ho cca 2 hodiny odležať.
- Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme z neho tvary , ktoré vložíme na papier na pečenie do Remosky. Pečieme cca 10- 12 min.
- Ihneď po upečení vytiahneme linecké koláčiky z Remosky
- Po vychladení zlepujem napríklad lineckou marmeládou. Pri podávaní môžeme pocukrovať práškovým cukrom.