Tekvicové chutney

chutney3

Chutney je pikantná omáčka, ktorou môžete spestriť akékoľvek slané jedlo všetkým náročným jedákom a milovníkom pikantného jedla.

Čo budete potrebovať

  • 100 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • štipka mletého čierneho korenia
  • štipka mletej sladkej papriky
  • 1-2 sušené čili papričky
  • 200 g cibule
  • 3 lyžičky soli
  • 1 kg tekvice
  • 1 bobkový list
  • ½ limetky
  • štipka čerstvého strúhaného zázvoru ( cca 8 g )
  • rastlinný olej

Postup

Tekvicu ošúpeme, vyberieme semená a nakrájame na menšie kocky. Vložíme ju s trochou vody do hrnca Remoska Tria, pridáme 2 lyžičky soli, mleté korenie a bobkový list. Prikryjeme pokrievkou a varíme až do zmäknutia. Cibuľu nakrájame nadrobno a dozlatista opražíme na rastlinnom oleji na panvici Remoska Vega. K cibuli pridáme mletú papriku, premiešame a panvicu odstavíme.

Z uvarenej tekvice zlejeme  prebytočnú vodu, pridáme horčicu, cibuľu s paprikou, cukor, na drobné prúžky nakrájanú 1-2 čili papričky a podľa chuti dosolíme. Pridáme trocha čerstvého nastrúhaného zázvoru. Polejeme troškou limetkovej šťavy a pridáme trošku nastrúhanej limetkovej kôry. Za stáleho miešania varíme, pokiaľ nám zmes nezhustne. Zmesou nakoniec naplníme vyvarené zaváracie fľaše, uzavrieme ich viečkami a sterilizujeme pri teplote 80 C asi 30 minút.

Tekvicové chutney môžeme použiť ako prílohu k mäsu alebo napríklad k syrom.

chutney

vega_Kreslicí plátno 1

chutney2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie