Slovenské halušky s kapustou a údeným mäsom

halusky

Halušky sú klasické slovenské jedlo s nezameniteľnou chuťou. Vyskúšajte náš variant s kyslou kapustou a údeninou.

Čo budete potrebovať

  • 3 zemiaky
  • 300g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 200g kyslej kapusty
  • 200g údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • Soľ, korenie
  • Kmín
  • 1 lyžica oleja

Postup

Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Vytlačíme z nich všetku vodu. K nastrúhaným zemiakom pridáme múku, soľ a vajce. Vypracujeme cesto.

V hrnci Remoska Tria privedieme vodu k varu. Cesto vložíme do haluškového sitka  a pretlačíme do vriacej vody halušky. Varíme cca 8 min., pokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme a necháme ich v mise.

Na panvice Remoska Vega si na oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané údené mäso. K mäsu a cibuli pridáme kyslú kapustu, kmín, soľ, korenie a všetko spoločne ešte chvíľu opekáme. 

Halušky servírujeme  premiešané s kapustou a údeninou. Ozdobíme zelenou cibuľkou alebo pažítkou. 

halusky2

halusky3