Slovenské halušky s kapustou a údeným mäsom

halusky

Halušky sú klasické slovenské jedlo s nezameniteľnou chuťou. Vyskúšajte náš variant s kyslou kapustou a údeninou.

Čo budete potrebovať

  • 3 zemiaky
  • 300g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • 200g kyslej kapusty
  • 200g údeného mäsa
  • 1 cibuľa
  • Soľ, korenie
  • Kmín
  • 1 lyžica oleja

Postup

Zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame. Vytlačíme z nich všetku vodu. K nastrúhaným zemiakom pridáme múku, soľ a vajce. Vypracujeme cesto.

V hrnci Remoska Tria privedieme vodu k varu. Cesto vložíme do haluškového sitka  a pretlačíme do vriacej vody halušky. Varíme cca 8 min., pokiaľ samé nevyplávajú na povrch. Uvarené halušky scedíme a necháme ich v mise.

Na panvice Remoska Vega si na oleji dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájané údené mäso. K mäsu a cibuli pridáme kyslú kapustu, kmín, soľ, korenie a všetko spoločne ešte chvíľu opekáme. 

Halušky servírujeme  premiešané s kapustou a údeninou. Ozdobíme zelenou cibuľkou alebo pažítkou. 

halusky2

vega_Kreslicí plátno 1

halusky3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie