Jarná polievka s medvedím cesnakom

polevka11

Obdobie medvedieho cesnaku je tu! Pripravte si s Remoskou Vega túto jarnú vitamínovú bombu.

Čo budete potrebovať

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 zemiaky
  • zväzok medvedieho cesnaku
  • 150 ml 30% smotany
  • Čerstvé mleté korenie a muškátový oriešok
  • Soľ

polevka3

Postup

Zemiaky nakrájame na kocky.

polevka4

Do hrnca Remoska Vega vlejeme 1 l zeleninového vývaru, pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme až do ich zmäknutia.

polevka5

Pridáme nakrájaný medvedí cesnak, ochutíme mletým korením, soľou a muškátovým orieškom.

polevka7

Prilejeme smotanu, necháme variť a potom polievku rozmixujeme na krémovú konzistenciu.

polevka8

Servírujeme s krutónmi z opraženého chleba.

polevka9

polevka10