Hovädzí steak so slivkovou omáčkou a s americkými zemiakmi

steak

Šťavnatý hovädzí steak pripravený na našom novom grile Remoska® Contact

Ingrediencie

Mäso

  • 300 g hovädzie mäso ( steak )
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej

Omáčka

  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice slivkového lekváru
  • Sójová omáčka
  • Škrobová múka

Americké zemiaky

  • Zemiaky
  • Trochu masla
  • 1 lyžička korenia na americké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný )
  • Rozmarín

Postup

Na panvici s nepriľnavým povrchom Remoska® Quanta si na olivovom oleje opražíme nakrájanú cibuľu, po zhnednutí zalejeme vývarom a pridáme slivkový džem. Chvíľu povaríme a následne zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Ešte krátko povaríme, dochutíme sójovou omáčkou. Slivkovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.

steak-2

Zemiaky so šupkou umyjeme a nakrájame ich na mesiačiky. Vložíme ich do misy. Do rozpusteného vlažného masla pridáme korenie, prelisovaný cesnak, pokrájané bylinky a všetko premiešame. Na teplovzdušnej fritéze Remoska® Vento alebo Remoska® Vento plus nastavíme program „ hranolky „ alebo teplotu 190 C na dobu cca 20 minút. Do fritovacieho koša vložíme zemiaky a zahájime fritovanie. 

steak4

steak5

Kontaktní gril Contakt  si zahrejeme na maximálnu teplotu. Steak si osolíme a okoreníme a položíme ho na grilovaciu plochu. Podľa hrúbky mäsa si poprípade upravíme výšku medzi grilovacími  doskami. Priklopíme a grilujeme cca 5 minút. Dobu grilovania steaku si upravíme podľa výšky mäsa a podľa toho, akú úpravu steaku preferujeme.  

steak3

DSC_0427

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie