Hovädzí steak so slivkovou omáčkou a s americkými zemiakmi

steak

Šťavnatý hovädzí steak pripravený na našom novom grile Remoska® Contact

Ingrediencie

Mäso

  • 300 g hovädzie mäso ( steak )
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Olivový olej

Omáčka

  • 1 malá cibuľa
  • 1 čajová lyžička olivového oleja
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice slivkového lekváru
  • Sójová omáčka
  • Škrobová múka

Americké zemiaky

  • Zemiaky
  • Trochu masla
  • 1 lyžička korenia na americké zemiaky
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný )
  • Rozmarín

Postup

Na panvici s nepriľnavým povrchom Remoska® Quanta si na olivovom oleje opražíme nakrájanú cibuľu, po zhnednutí zalejeme vývarom a pridáme slivkový džem. Chvíľu povaríme a následne zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Ešte krátko povaríme, dochutíme sójovou omáčkou. Slivkovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.

steak-2

Zemiaky so šupkou umyjeme a nakrájame ich na mesiačiky. Vložíme ich do misy. Do rozpusteného vlažného masla pridáme korenie, prelisovaný cesnak, pokrájané bylinky a všetko premiešame. Na teplovzdušnej fritéze Remoska® Vento alebo Remoska® Vento plus nastavíme program „ hranolky „ alebo teplotu 190 C na dobu cca 20 minút. Do fritovacieho koša vložíme zemiaky a zahájime fritovanie. 

steak4

steak5

Kontaktní gril Contakt  si zahrejeme na maximálnu teplotu. Steak si osolíme a okoreníme a položíme ho na grilovaciu plochu. Podľa hrúbky mäsa si poprípade upravíme výšku medzi grilovacími  doskami. Priklopíme a grilujeme cca 5 minút. Dobu grilovania steaku si upravíme podľa výšky mäsa a podľa toho, akú úpravu steaku preferujeme.  

steak3

DSC_0427

facebook_Kreslicí plátno 1