Šťavnatý hovädzí steak pripravený na našom novom grile Remoska® Contact
Ingrediencie
Mäso
- 300 g hovädzie mäso ( steak )
- Soľ
- Čierne korenie
- Olivový olej
Omáčka
- 1 malá cibuľa
- 1 čajová lyžička olivového oleja
- 300 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice slivkového lekváru
- Sójová omáčka
- Škrobová múka
Americké zemiaky
- Zemiaky
- Trochu masla
- 1 lyžička korenia na americké zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku (prelisovaný )
- Rozmarín
Postup
Na panvici s nepriľnavým povrchom Remoska® Quanta si na olivovom oleje opražíme nakrájanú cibuľu, po zhnednutí zalejeme vývarom a pridáme slivkový džem. Chvíľu povaríme a následne zahustíme škrobom rozmiešaným v studenej vode. Ešte krátko povaríme, dochutíme sójovou omáčkou. Slivkovú omáčku rozmixujeme tyčovým mixérom.
Zemiaky so šupkou umyjeme a nakrájame ich na mesiačiky. Vložíme ich do misy. Do rozpusteného vlažného masla pridáme korenie, prelisovaný cesnak, pokrájané bylinky a všetko premiešame. Na teplovzdušnej fritéze Remoska® Vento alebo Remoska® Vento plus nastavíme program „ hranolky „ alebo teplotu 190 C na dobu cca 20 minút. Do fritovacieho koša vložíme zemiaky a zahájime fritovanie.
Kontaktní gril Contakt si zahrejeme na maximálnu teplotu. Steak si osolíme a okoreníme a položíme ho na grilovaciu plochu. Podľa hrúbky mäsa si poprípade upravíme výšku medzi grilovacími doskami. Priklopíme a grilujeme cca 5 minút. Dobu grilovania steaku si upravíme podľa výšky mäsa a podľa toho, akú úpravu steaku preferujeme.