Lievance s jahodovým prelivom
Pripravte si nadýchané lievance s minimálnym množstvom tuku vďaka špičkovému riadu Remoska® z rady Vega alebo Europa.
- Čas na prípravu 10 minút
- Doba varenia 10 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
250 g polohrubej múky
300 ml mlieka (prípadne viac podľa hustoty cesta)
2 vajcia
štipka soli
1 prášok do pečiva
trochu oleja na vyprážanie
Jahodový preliv:
2 hrste čerstvých alebo mrazených jahôd
3 lyžice kryštálového cukru
trochu vody
kvapka rumu (voliteľné)
Postup
- Oddelte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
- V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
- Žĺtky rozmiešajte s cukrom v mlieku a postupne primiešavajte múčnu zmes. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
- Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
- Na panvici alebo lievanečníku Remoska® Vega s kvapkou oleja opečte lievance dozlatista z oboch strán.
- Na malej panvici Remoska® Europa pripravte preliv: krátko povarte nakrájané jahody s cukrom, trochou vody a prípadne rumom.
- Podávajte ešte teplé, poliate ovocným prelivom. Vďaka riadu Remoska® bude výsledok ľahký, chutný a s minimom tuku!