🎁 Získajte DARČEK ZADARMO! 🎁 Teraz od nás ku každej pekáčovej mise Remoska® Dua dostanete panvicu v hodnote 549 Kč, alebo ku každej Remoska® Tria kuchársku knihu za 399 Kč – a to úplne ZADARMO. ⏳ Neváhajte, ponuka platí len obmedzený čas! ⏳

Lievance s jahodovým prelivom

Pripravte si nadýchané lievance s minimálnym množstvom tuku vďaka špičkovému riadu Remoska® z rady Vega alebo Europa.

  • Čas na prípravu 10 minút
  • Doba varenia 10 minút
  • Počet porcií 4

Čo budete potrebovať

250 g polohrubej múky

300 ml mlieka (prípadne viac podľa hustoty cesta)

2 vajcia

štipka soli

1 prášok do pečiva

trochu oleja na vyprážanie

Jahodový preliv:

2 hrste čerstvých alebo mrazených jahôd

3 lyžice kryštálového cukru

trochu vody

kvapka rumu (voliteľné)

Postup

  1. Oddelte bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.
  2. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
  3. Žĺtky rozmiešajte s cukrom v mlieku a postupne primiešavajte múčnu zmes. Ak je cesto príliš husté, pridajte trochu mlieka.
  4. Nakoniec opatrne vmiešajte sneh z bielkov.
  5. Na panvici alebo lievanečníku Remoska® Vega s kvapkou oleja opečte lievance dozlatista z oboch strán.
  6. Na malej panvici Remoska® Europa pripravte preliv: krátko povarte nakrájané jahody s cukrom, trochou vody a prípadne rumom.
  7. Podávajte ešte teplé, poliate ovocným prelivom. Vďaka riadu Remoska® bude výsledok ľahký, chutný a s minimom tuku!