Hovädzí burger podľa kuchárskej legendy Jamieho Olivera
Čo budete potrebovať
- 2 varené červené repy
- 60 ml olivového oleja
- 300 g mletého hovädzieho mäsa
- 300 g jahňacieho mäsa
- Soľ, korenie
- 2 veľké kyslé nakladané uhorky, nakrájané na tenké plátky
- 1 červená cibuľa nakrájaná na tenké krúžky
- 2 lyžičky vinného octu
- 1/4 ľadového šalátu
- 75 g majonézy
- 1 lyžica kečupu
- 1 lyžica worcesterské omáčky
- 1 lyžica americkej horčice
- 1 lyžička Tabasco omáčky
- 4 plátky syru cheddar
- 4 volské oká
- 4 hamburgerové žemle zľahka opražené
Postup:
Červenú repu nakrájame na tenké plátky.
Mleté hovädzie a jahňacie mäso vložíme do misy, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme 4 hamburgery, ktoré položíme na tanier, pokvapkáme ich olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky vychladnúť cca na 30 minút.
Pripravíme si nakladanú zeleninu: nakrájame si uhorky, cibuľu a červenú repu, zmiešame v miske a zľahka posolíme.
Medzitým si najemno nakrájame ľadový šalát, pridáme doň majonézu, kečup a worcester a premiešame. V samostatnej miske zmiešame horčicu a Tabasco omáčku.
V hrnci Remoska Tria si rozohrejeme na vysokú teplotu olej. Do oleja vložíme mäsové hamburgery a vyprážame ich 4 minúty z jednej strany. Potrieme ich zmesou horčice a Tabasca, otočíme a vyprážame ich 2 minúty, potom ich opäť potrieme horčicovou zmesou. Na každý hamburger položíme plátok syru chededar, na hrniec priložíme sklenenú pokrievku a necháme ich cca 2-4 minúty prehriať.
Žemle si rozkrojíme, zľahka ich opražíme.
Pripravíme si volské oká na lievancovej panvici Remoska® Vega.
Na spodnú stranu žemle položíme šalát z čínskej kapusty, priložíme na krúžky nakrájané 2 plátky červenej repy, mäsový hamburger so zapečeným syrom. Nakoniec položíme volské oká. Potrieme ich horčicovou zmesou a poukladáme naň zeleninu.
Priložíme horný diel žemle a servírujeme.