Burger v štýle Jamieho Olivera

burgerjo

Hovädzí burger podľa kuchárskej legendy Jamieho Olivera

Čo budete potrebovať

  • 2 varené červené repy
  • 60 ml olivového oleja
  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g jahňacieho mäsa
  • Soľ, korenie
  • 2 veľké kyslé nakladané uhorky, nakrájané na tenké plátky
  • 1 červená cibuľa nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 lyžičky vinného octu
  • 1/4 ľadového šalátu
  • 75 g majonézy
  • 1 lyžica kečupu
  • 1 lyžica worcesterské omáčky
  • 1 lyžica americkej horčice
  • 1 lyžička Tabasco omáčky 
  • 4 plátky syru cheddar
  • 4 volské oká
  • 4 hamburgerové žemle zľahka opražené

tria_Kreslicí plátno 1

Postup:

Červenú repu nakrájame na tenké plátky. 

Mleté hovädzie a jahňacie mäso vložíme do misy, osolíme a okoreníme. Vytvarujeme  4 hamburgery, ktoré položíme na tanier, pokvapkáme ich olejom, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky vychladnúť cca na 30 minút.  

Pripravíme si nakladanú zeleninu: nakrájame si uhorky, cibuľu a červenú repu, zmiešame v miske a zľahka posolíme.

Medzitým si najemno nakrájame ľadový šalát, pridáme doň majonézu, kečup a worcester a premiešame. V samostatnej miske zmiešame horčicu a Tabasco omáčku. 

V hrnci Remoska Tria si rozohrejeme na vysokú teplotu olej. Do oleja vložíme mäsové hamburgery a vyprážame ich 4 minúty z jednej strany. Potrieme ich zmesou horčice a Tabasca, otočíme a vyprážame ich 2 minúty, potom ich opäť potrieme horčicovou zmesou. Na každý hamburger položíme plátok syru chededar, na hrniec priložíme sklenenú pokrievku a necháme ich cca 2-4 minúty prehriať.  

Žemle si rozkrojíme, zľahka ich opražíme. 

Pripravíme si volské oká na lievancovej panvici Remoska® Vega.

Na spodnú stranu žemle položíme šalát z čínskej kapusty, priložíme na krúžky nakrájané 2 plátky červenej repy, mäsový hamburger so zapečeným syrom. Nakoniec položíme volské oká. Potrieme ich horčicovou zmesou a poukladáme naň zeleninu.

Priložíme horný diel žemle a servírujeme.

burgerjo2

facebook_Kreslicí plátno 1