Valentínske mini tortičky Red Velvet

velvet4

Pripravte na Valentína pre svojich najmilších krásny dezert, na ktorý len tak nezabudnú.

Čo budete potrebovať

  • 0,5 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička octu
  • 50g kakaa
  • 220 ml cmaru
  • 100g krupicový cukor
  • 200g hladká múka
  • 50g vanilkový cukor
  • 20g kukuričný škrob
  • 70g tuk  na pečenie
  • 0,5 lyžičky jedlej sódy
  • 0,5 lyžičky prášku na pečenie
  • 1 tuba červeného gélového  potravinárskeho farbiva

Krém

  • 100g práškový cukor
  • 200g krémového syra typu mascarpone alebo Philadelphia
  • 60g masla
  • Trošku najemno nastrúhanej citrónovej kôry
  • Čerstvé jahody a maliny na ozdobu

Postup

Múku preosejeme  a zmiešame ju s kukuričným škrobom. Zmäknutý tuk na pečenie vyšľaháme  ( môžeme aj pomocou robota) dopenista. Postupne pridávame preosiaty cukor a spoločne šľaháme na hladkú a nadýchanú konzistenciu. Potom vmiešame vajce.

V ďalšej miske si zmiešame cmar s gélovou farbou ( tá by mala byť intenzívna, lebo pri pečení korpusu vybledne).

Vo veľkej miske si zmiešame múku so škrobom, kakao, vanilkový cukor, kypriaci prášok a soľ. Túto sypkú zmes si striedavo s farebným cmarom zašľahávame do cesta. V hrnčeku si zmiešame jedlú sódu s octom a vzniknutú penu rýchle vmiešame do cesta.

Do veľkej Remosky vložíme papier na pečenie, vylejeme naň cesto a upečieme korpus.

Medzitým si vyšľaháme zmäknuté maslo na hladkú, nadýchanú penu, postupne do nej pridávame preosiaty práškový cukor a nakoniec krémový syr. Pridáme trochu najemno nastrúhanej citrónovej kôry a do krému môžeme pridať aj niekoľko kvapiek citrónovej šťavy.

Upečený korpus vytiahneme z Remosky a necháme ho vychladiť. Pomocou vykrajovacích formičiek z neho vykrojíme srdiečka ( alebo iné tvary ). My sme niektoré tvary rozkrojili ešte na menšie pláty.

Srdiečkové tvary k sebe zlepujeme krémom, džemom, zdobíme malinami alebo jahodami. Môžeme poliať roztopenou bielou čokoládou.

Kreativite sa medze nekladú.

velvet

Zo zvyšku upečeného korpusu sme si pripravili skvelú desiatu do pohára s kyslou smotanou.

Korpusové cesto sme rozdrobili na dno pohára, naň sme dali kúsky malín a zaliali sme to kyslou smotanou.

Povrch sme zľahka posypali rozdrobeným korpusom a pohár sme ozdobili ovocím.

Dobrú chuť!

velevet5