Špízy

spizy

Špízy sú nesmrteľná klasika, ktorú určite poznáte z letného grilovania. Určite Vás potom prekvapí, ako môže byť mäso a zelenina krásne šťavnatá, pokiaľ sa pripraví v Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 300g kuracích pŕs
  • 200g bravčového mäsa
  • 2 červené papriky
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 stredná cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • 4 šampiňóny
  • 150g anglickej slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, korenie
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

Postup

Kuracie mäso, bravčové mäso a papriku nakrájame na kocky, cuketu na kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy. Pripravíme si marinádu zmiešaním olivového oleja a cesnaku. Touto marinádou zalejeme zmes mäsa a necháme aspoň hodinu marinovať pri izbovej teplote.

Červenú cibuľu, šampiňóny a anglickú slaninu nakrájame na plátky. Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly. Posypeme soľou a korením. Vložíme do Remosky a pečieme. Pri pečení špízy aspoň 2 x otočíme a potrieme olivovým olejom.

Servírujeme posypané čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.

Spizy2

spizy3