Špízy

spizy

Špízy sú nesmrteľná klasika, ktorú určite poznáte z letného grilovania. Určite Vás potom prekvapí, ako môže byť mäso a zelenina krásne šťavnatá, pokiaľ sa pripraví v Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 300g kuracích pŕs
  • 200g bravčového mäsa
  • 2 červené papriky
  • 1 zelená paprika
  • 1 žltá paprika
  • 1 stredná cuketa
  • 1 červená cibuľa
  • 4 šampiňóny
  • 150g anglickej slaniny
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • Soľ, korenie
  • 1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate

Postup

Kuracie mäso, bravčové mäso a papriku nakrájame na kocky, cuketu na kolieska. Všetko dáme do hlbšej misy. Pripravíme si marinádu zmiešaním olivového oleja a cesnaku. Touto marinádou zalejeme zmes mäsa a necháme aspoň hodinu marinovať pri izbovej teplote.

Červenú cibuľu, šampiňóny a anglickú slaninu nakrájame na plátky. Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly. Posypeme soľou a korením. Vložíme do Remosky a pečieme. Pri pečení špízy aspoň 2 x otočíme a potrieme olivovým olejom.

Servírujeme posypané čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou.

Spizy2

tria_Kreslicí plátno 1

spizy3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie