Pilaf s hrozienkami a sušenými marhuľami

pilaf

Pilaf s hrozienkami je ideálny ako príloha k dobrému mäsu aj ako samostatné ľahké jedlo.

Čo budete potrebovať

  • 75g rastlinného oleja
  • 1-2 ks cibule
  • 1-2 ks mrkvy
  • 1 a ½ šálky ryže
  • Hrozienka, sušené marhule podľa chuti
  • 2 celé hlávky cesnaku
  • 3 šálky vody
  • Soľ, čierne korenie podľa chuti 

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Dôkladne si prepláchneme ryžu, hrozienka a sušené marhule. Cibuľu, mrkvu a sušené marhule si nakrájame na kúsky. Cesnak si ošúpeme ale nerozoberieme na jednotlivé strúčiky. Hrniec Remoska Tria položíme na sporák a rozohrejeme si v ňom olej. Pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a restujeme 3-5 minút.

Do hrnca Remoska Tria pridáme ryžu, premiešame, prilejeme vodu, vložíme hrozienka a sušené marhule. Osolíme a okoreníme. Dobre premiešame, navrch položíme cesnakové hlavy. Hrniec Remoska Tria postavíme do stojana, prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme 40-50 minút, až pokiaľ ryža nezmäkne. Podávame ako prílohu k mäsu.  

pilaf2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie