Pšenová kaša s tekvicou

jahlovka

Jednoduché sladké jedlo, pri ktorom využijete tekvicu

Čo budete potrebovať

  • Pšeno celé
  • Mlieko
  • Tekvica
  • Maslo
  • Cukor
  • Soľ

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Pšeno prepláchneme a niekoľkokrát ho sparíme horúcou vodou aby sme ho zbavili horkosti. Pripravíme si mlieko v pomere 1:4 ( 1 diel pšena a 4 diely mlieka ). Mlieko vlejeme do hrnca Remoska Tria, hrniec postavíme na sporák a mlieko v ňom  cca 6-10 min zahrejeme. Medzitým  tekvicu  zbavíme šupky, jadierok a nakrájame ju na malé kúsky. Po zohriatí do mlieka vložíme pšeno, tekvicu, cukor podľa chuti a všetko zľahka osolíme. Hrniec Remoska Tria položíme na stojan, prikryjeme ho pokrievkou na pečenie a pečieme cca 25-40 min, pokiaľ pšeno nezmäkne. Hotovú kašu pokvapkáme rozpusteným maslom.

jahlovka2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie