Pšenová kaša s tekvicou

jahlovka

Jednoduché sladké jedlo, pri ktorom využijete tekvicu

Čo budete potrebovať

  • Pšeno celé
  • Mlieko
  • Tekvica
  • Maslo
  • Cukor
  • Soľ

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Pšeno prepláchneme a niekoľkokrát ho sparíme horúcou vodou aby sme ho zbavili horkosti. Pripravíme si mlieko v pomere 1:4 ( 1 diel pšena a 4 diely mlieka ). Mlieko vlejeme do hrnca Remoska Tria, hrniec postavíme na sporák a mlieko v ňom  cca 6-10 min zahrejeme. Medzitým  tekvicu  zbavíme šupky, jadierok a nakrájame ju na malé kúsky. Po zohriatí do mlieka vložíme pšeno, tekvicu, cukor podľa chuti a všetko zľahka osolíme. Hrniec Remoska Tria položíme na stojan, prikryjeme ho pokrievkou na pečenie a pečieme cca 25-40 min, pokiaľ pšeno nezmäkne. Hotovú kašu pokvapkáme rozpusteným maslom.

jahlovka2

 

facebook_Kreslicí plátno 1