Kysnuté slivkové buchty (na pare)

kne

Slivkové buchty s vanilkovou omáčkou pre Vás tentokrát v Remoske Tria skúsil pripraviť František z Bistra Štepán.

bistrosk_Kreslicí plátno 1

Čo budete potrebovať

  • 250ml mlieka
  • 50 g krupicového cukru
  • 15 g droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g masla ( 50 g na cesto, 50 g na poliatie )
  • Štipka soli
  • 300 g slivkového lekváru premiešaného s trochou rumu
  • 50 g mletého maku
  • 1-2 lyžice práškového cukru

Postup

Zohrejte trošku mlieka, do ktorého vmiešate lyžičku cukru a rozdrobíte droždie. Nechajte približne 10 minút vykysnúť kvások a potom vmiešajte múku, vajce, maslo, soľ, zvyšné mlieko aj cukor a vymiešajte do hladkého cesta. Cesto nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť svoj objem a potom ho rozdeľte na 6 dielov. Každý diel dlaňou roztlačte na veľkosť malého tanierika, do stredu dajte polievkovú lyžicu lekváru a cesto spojte tak, aby lekvár nikde nemohol vytiecť. Znovu nechajte cca 20 minút vykysnúť.

V hrnci Remosky Tria( na dno dáme naparovací vejárik )  priveďte vodu k varu a v pare postupne uvarte buchty ( cca 10- 15 minút  ). Uvarené ich prepichnite vidličkou. Podávajte posypané makom, zmiešaným s práškovým cukrom, poliate rozpusteným maslom a vanilkovou omáčkou.

Už viete ako oslávite „ Deň detí „? Urobte im radosť touto dobrotou, ktorú pre Vás v Remoske Tria pripravilo Bistro Štepán.

tria_Kreslicí plátno 1

IMG_20210518_134716

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie