Kysnuté slivkové buchty (na pare)

kne

Slivkové buchty s vanilkovou omáčkou pre Vás tentokrát v Remoske Tria skúsil pripraviť František z Bistra Štepán.

bistrosk_Kreslicí plátno 1

Čo budete potrebovať

  • 250ml mlieka
  • 50 g krupicového cukru
  • 15 g droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g masla ( 50 g na cesto, 50 g na poliatie )
  • Štipka soli
  • 300 g slivkového lekváru premiešaného s trochou rumu
  • 50 g mletého maku
  • 1-2 lyžice práškového cukru

Postup

Zohrejte trošku mlieka, do ktorého vmiešate lyžičku cukru a rozdrobíte droždie. Nechajte približne 10 minút vykysnúť kvások a potom vmiešajte múku, vajce, maslo, soľ, zvyšné mlieko aj cukor a vymiešajte do hladkého cesta. Cesto nechajte na teplom mieste zdvojnásobiť svoj objem a potom ho rozdeľte na 6 dielov. Každý diel dlaňou roztlačte na veľkosť malého tanierika, do stredu dajte polievkovú lyžicu lekváru a cesto spojte tak, aby lekvár nikde nemohol vytiecť. Znovu nechajte cca 20 minút vykysnúť.

V hrnci Remosky Tria( na dno dáme naparovací vejárik )  priveďte vodu k varu a v pare postupne uvarte buchty ( cca 10- 15 minút  ). Uvarené ich prepichnite vidličkou. Podávajte posypané makom, zmiešaným s práškovým cukrom, poliate rozpusteným maslom a vanilkovou omáčkou.

Už viete ako oslávite „ Deň detí „? Urobte im radosť touto dobrotou, ktorú pre Vás v Remoske Tria pripravilo Bistro Štepán.

tria_Kreslicí plátno 1

IMG_20210518_134716

 

facebook_Kreslicí plátno 1