Mini záviny z lístkového cesta plnené mäsovou zmesou podľa Colina Fassnidge

Mini záviny z listového těsta plněné masovou směsí.

  • Čas na přípravu 35 minut
  • Doba vaření cca 20 minut
  • Počet porcí 6

Čo budete potrebovať

2 lyžice extra panenského olivového oleja

2 ks cibule, najemno nakrájanej

6 strúčikov cesnaku, nasekaných

1/2 zväzku šalvie, nasekanej

1/2 zväzku oregana, nasekaného

3 lyžičky feniklových semienok, opečené, nahrubo namleté a naviac semienka na posypanie

1 kg mletého bravčového bôčiku

2 žĺtky (plus 1 vajce naviac na potretie roliek)

Soľ, korenie

2 balíčky lístkového cesta

Džem z červenej papriky 2 x 450 g červenej nakladanej kapie

2 lyžice extra panenského olivového oleja

4 ks badyán

1 škorica celá

100 g hnedého cukru

150 ml červeného vinného octu

2 lyžice štipľavej omáčky Sriracha

Postup

  1. Kapiu scedíme a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Na panvici Remoska® Quanta alebo Vega rozohrejeme na miernom ohni trochu oleja, vložíme doň badián, škoricu a rozmixovanú kapiu. Akonáhle sa zmes rozvonia korením, pridáme cukor, ocot, omáčku Srirachu a za stáleho miešania zmes redukujeme na polovicu.
  2. V Remoske orestujeme na oleji cibuľu dozlatista. Pridáme cesnak, šalviu, oregano a feniklové semienka a restujeme cca 2 minúty.
  3. Mleté bravčové mäso, žĺtky a vychladenú osmaženú cibuľku so semienkami vložíme do veľkej misy a rukami premiešame, pokiaľ sa všetko dobre nespojí. Osolíme, okoreníme a necháme 5 minút odležať.
  4. Plát lístkového cesta si nakrájame na obdĺžniky, ktoré plníme mäsovou zmesou. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pevne zrolujeme.
  5. Dáme vychladiť do chladničky na cca 5 minút a po vybratí nakrájame na kúsky cca 5 cm.
  6. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami a hrubozrnnou soľou. Mini záviny vložíme do Remosky a pečieme dozlatista.
  7. Záviny necháme cca 10 minút vychladiť a podávame ich s paprikovým džemom.