Mini záviny z lístkového cesta plnené mäsovou zmesou.
Čo budete potrebovať
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 ks cibule, najemno nakrájanej
- 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
- 1/2 zväzku šalvie, nasekanej
- 1/2 zväzku oregana, nasekaného
- 3 lyžičky feniklových semienok, opečené, nahrubo namleté a naviac semienka na posypanie
- 1 kg mletého bravčového bôčiku
- 2 žĺtky (plus 1 vajce naviac na potretie roliek)
- Soľ, korenie
- 2 balíčky lístkového cesta
Džem z červenej papriky
- 2 x 450 g červenej nakladanej kapie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 4 ks badián
- 1 škorica celá
- 100 g hnedého cukru
- 150 ml červeného vinného octu
- 2 lyžice štipľavej omáčky Sriracha
Postup
Kapiu scedíme a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Na panvici Remoska® Quanta alebo Vega rozohrejeme na miernom ohni trochu oleja, vložíme doň badián, škoricu a rozmixovanú kapiu. Akonáhle sa zmes rozvonia korením, pridáme cukor, ocot, omáčku Srirachu a za stáleho miešania zmes redukujeme na polovicu.
V Remoske orestujeme na oleji cibuľu dozlatista. Pridáme cesnak, šalviu, oregano a feniklové semienka a restujeme cca 2 minúty.
Mleté bravčové mäso, žĺtky a vychladenú osmaženú cibuľku so semienkami vložíme do veľkej misy a rukami premiešame, pokiaľ sa všetko dobre nespojí. Osolíme, okoreníme a necháme 5 minút odležať.
Plát lístkového cesta si nakrájame na obdĺžniky, ktoré plníme mäsovou zmesou. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pevne zrolujeme.
Dáme vychladiť do chladničky na cca 5 minút a po vybratí nakrájame na kúsky cca 5 cm.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami a hrubozrnnou soľou. Mini záviny vložíme do Remosky a pečieme dozlatista.
Záviny necháme cca 10 minút vychladiť a podávame ich s paprikovým džemom.