Mini záviny z lístkového cesta plnené mäsovou zmesou podľa Colina Fassnidge

mini

Mini záviny z lístkového cesta plnené mäsovou zmesou.

Čo budete potrebovať

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 ks cibule, najemno nakrájanej
  • 6 strúčikov cesnaku, nasekaných
  • 1/2 zväzku šalvie, nasekanej
  • 1/2 zväzku oregana, nasekaného
  • 3 lyžičky feniklových semienok, opečené, nahrubo namleté ​​a naviac  semienka na posypanie
  • 1 kg mletého bravčového bôčiku 
  • 2 žĺtky (plus 1 vajce naviac na potretie roliek)
  • Soľ, korenie
  • 2 balíčky lístkového cesta

Džem z červenej papriky 

  • 2 x 450 g  červenej nakladanej kapie 
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 ks badián
  • 1 škorica  celá
  • 100 g hnedého cukru
  • 150 ml červeného vinného octu
  • 2 lyžice štipľavej omáčky Sriracha

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Kapiu scedíme a rozmixujeme ju tyčovým mixérom. Na panvici Remoska® Quanta alebo Vega rozohrejeme na miernom ohni trochu oleja, vložíme doň badián, škoricu a rozmixovanú kapiu.  Akonáhle sa zmes rozvonia korením, pridáme cukor, ocot, omáčku Srirachu a za stáleho miešania zmes redukujeme na polovicu. 

mini2

V Remoske orestujeme na oleji cibuľu dozlatista. Pridáme cesnak, šalviu, oregano a feniklové semienka a restujeme cca 2 minúty.

Mleté bravčové mäso, žĺtky a vychladenú osmaženú cibuľku so semienkami vložíme do veľkej misy a rukami premiešame, pokiaľ sa všetko  dobre nespojí. Osolíme, okoreníme a necháme 5 minút odležať. 

Plát lístkového cesta si nakrájame na obdĺžniky, ktoré plníme mäsovou zmesou. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pevne zrolujeme. 

Dáme vychladiť do chladničky na cca 5 minút a po vybratí nakrájame na kúsky cca 5 cm. 

mini3

Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami a hrubozrnnou soľou. Mini záviny vložíme do Remosky a pečieme dozlatista.

Záviny necháme cca 10 minút vychladiť a podávame ich s paprikovým džemom.

mini1

facebook_Kreslicí plátno 1