Medové perníky z Remosky

pernicky

Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!

Ingrediencie:

  • 4 lyžičky kakaa
  • 3 lyžičky medu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 ks vajcia
  • 70 g Hery
  • 15 dkg cukru múčka
  • 35 dkg hladkej múky
  • 2 lyžičky korenia do perníka
  • 1 vajce na potretie

Postup

Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 deň v chladničke odležať. Na druhý deň vykrajujeme z cesta tvary, ktoré pred vložením do Remosky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme ich do Remosky Dua na papier na pečenie a pečieme cca 12 min dozlatista. Ihneď po upečení perníky z Remosky vyberieme.

Upečené, vychladené perníky zdobíme cukrovou polevou, rôznymi cukrárskymi ozdobami apod. Fantázií sa medze nekladú. 

pernicky4

My sme si tento rok vyskúšali aj perníky s dekórom dreva.

pernicky2

Na vyváľané cesto sme položili plastovú  fóliu s reliéfom dreva ( dá sa kúpiť na e- shope pre cukrárov ). Niekoľko krát sme cesto prešli valčekom a opatrne sme z cesta fóliu dali dole. Vykrojili sme tvary . Do hrnčeka sme si nasypali 1 lyžičku kakaa a rozmiešali sme ho v horúcej vode. Rozpusteným kakaom sme maslovačkou potreli vykrojené perníky. Po upečení sme ešte horné perníky potreli rozšľahaným bielkom.

S týmto netradičným zdobením určite zabodujete, vyzerajú užasne.

pernicky3

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie