Medové perníky z Remosky
Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!
- Čas na prípravu 20 minút
- Doba varenia 20 minút
- Počet porcií 2
Čo budete potrebovať
4 lyžičky kakaa
3 lyžičky medu
½ lyžičky jedlej sódy
2 ks vajcia
70 g Hery
15 dkg cukru múčka
35 dkg hladkej múky
2 lyžičky korenia do perníka
1 vajce na potretie
Postup
- Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 deň v chladničke odležať.
- Na druhý deň vykrajujeme z cesta tvary, ktoré pred vložením do Remosky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme ich do Remosky Prima na papier na pečenie a pečieme cca 12 min dozlatista.
- Ihneď po upečení perníky z Remosky vyberieme. Upečené, vychladené perníky zdobíme cukrovou polevou, rôznymi cukrárskymi ozdobami apod. Fantázií sa medze nekladú.
- My sme si tento rok vyskúšali aj perníky s dekórom dreva. Na vyváľané cesto sme položili plastovú fóliu s reliéfom dreva (dá sa kúpiť na e-shope pre cukrárov ). Niekoľko krát sme cesto prešli valčekom a opatrne sme z cesta fóliu dali dole. Vykrojili sme tvary. Do hrnčeka sme si nasypali 1 lyžičku kakaa a rozmiešali sme ho v horúcej vode. Rozpusteným kakaom sme maslovačkou potreli vykrojené perníky. Po upečení sme ešte horné perníky potreli rozšľahaným bielkom. S týmto netradičným zdobením určite zabodujete, vyzerajú užasne.