Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!
Ingrediencie:
- 4 lyžičky kakaa
- 3 lyžičky medu
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 2 ks vajcia
- 70 g Hery
- 15 dkg cukru múčka
- 35 dkg hladkej múky
- 2 lyžičky korenia do perníka
- 1 vajce na potretie
Postup
Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 deň v chladničke odležať. Na druhý deň vykrajujeme z cesta tvary, ktoré pred vložením do Remosky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme ich do Remosky Dua na papier na pečenie a pečieme cca 12 min dozlatista. Ihneď po upečení perníky z Remosky vyberieme.
Upečené, vychladené perníky zdobíme cukrovou polevou, rôznymi cukrárskymi ozdobami apod. Fantázií sa medze nekladú.
My sme si tento rok vyskúšali aj perníky s dekórom dreva.
Na vyváľané cesto sme položili plastovú fóliu s reliéfom dreva ( dá sa kúpiť na e- shope pre cukrárov ). Niekoľko krát sme cesto prešli valčekom a opatrne sme z cesta fóliu dali dole. Vykrojili sme tvary . Do hrnčeka sme si nasypali 1 lyžičku kakaa a rozmiešali sme ho v horúcej vode. Rozpusteným kakaom sme maslovačkou potreli vykrojené perníky. Po upečení sme ešte horné perníky potreli rozšľahaným bielkom.
S týmto netradičným zdobením určite zabodujete, vyzerajú užasne.