Medové perníky z Remosky

pernicky

Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!

Ingrediencie:

  • 4 lyžičky kakaa
  • 3 lyžičky medu
  • ½ lyžičky jedlej sódy
  • 2 ks vajcia
  • 70 g Hery
  • 15 dkg cukru múčka
  • 35 dkg hladkej múky
  • 2 lyžičky korenia do perníka
  • 1 vajce na potretie

Postup

Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 deň v chladničke odležať. Na druhý deň vykrajujeme z cesta tvary, ktoré pred vložením do Remosky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme ich do Remosky Dua na papier na pečenie a pečieme cca 12 min dozlatista. Ihneď po upečení perníky z Remosky vyberieme.

Upečené, vychladené perníky zdobíme cukrovou polevou, rôznymi cukrárskymi ozdobami apod. Fantázií sa medze nekladú. 

pernicky4

My sme si tento rok vyskúšali aj perníky s dekórom dreva.

pernicky2

Na vyváľané cesto sme položili plastovú  fóliu s reliéfom dreva ( dá sa kúpiť na e- shope pre cukrárov ). Niekoľko krát sme cesto prešli valčekom a opatrne sme z cesta fóliu dali dole. Vykrojili sme tvary . Do hrnčeka sme si nasypali 1 lyžičku kakaa a rozmiešali sme ho v horúcej vode. Rozpusteným kakaom sme maslovačkou potreli vykrojené perníky. Po upečení sme ešte horné perníky potreli rozšľahaným bielkom.

S týmto netradičným zdobením určite zabodujete, vyzerajú užasne.

pernicky3

facebook_Kreslicí plátno 1