Medové perníky z Remosky

Zaujíma vás, či je možné upiecť v Remoske vianočné pečivo? My hovoríme, rozhodne áno!

  • Čas na prípravu 20 minút
  • Doba varenia 20 minút
  • Počet porcií 2

Čo budete potrebovať

4 lyžičky kakaa

3 lyžičky medu

½ lyžičky jedlej sódy

2 ks vajcia

70 g Hery

15 dkg cukru múčka

35 dkg hladkej múky

2 lyžičky korenia do perníka

1 vajce na potretie

Postup

  1. Zo všetkých ingrediencií si vypracujeme cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 1 deň v chladničke odležať.
  2. Na druhý deň vykrajujeme z cesta tvary, ktoré pred vložením do Remosky potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vkladáme ich do Remosky Prima na papier na pečenie a pečieme cca 12 min dozlatista.
  3. Ihneď po upečení perníky z Remosky vyberieme. Upečené, vychladené perníky zdobíme cukrovou polevou, rôznymi cukrárskymi ozdobami apod. Fantázií sa medze nekladú.
  4. My sme si tento rok vyskúšali aj perníky s dekórom dreva. Na vyváľané cesto sme položili plastovú fóliu s reliéfom dreva (dá sa kúpiť na e-shope pre cukrárov ). Niekoľko krát sme cesto prešli valčekom a opatrne sme z cesta fóliu dali dole. Vykrojili sme tvary. Do hrnčeka sme si nasypali 1 lyžičku kakaa a rozmiešali sme ho v horúcej vode. Rozpusteným kakaom sme maslovačkou potreli vykrojené perníky. Po upečení sme ešte horné perníky potreli rozšľahaným bielkom. S týmto netradičným zdobením určite zabodujete, vyzerajú užasne.