Pečená bravčová krkovička

DSCF5810

Úplná klasika, ktorou nemôžete nikdy nič pokaziť.

Čo budete potrebovať

  • Bravčová krkovička v celku
  • 2 cibule
  • Cesnak
  • Korenie na krkovičku
  • Kmín
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Olej

Postup

Krkovičku osolíme, okoreníme, posypeme korením na krkovičku a zľahka potrieme olejom. Na dno Remosky nakvapkáme zopár kvapiek oleja, vložíme cibuľu nakrájanú na tenké kolieska a cesnak nakrájaný na plátky.

Vložíme krkovičku, pridáme kmín, posypeme zvyškom cibule, cesnaku a podlejeme cca 1 dl vody.

Misu Remoska prikryjeme pokrievkou na pečenie  a pečieme pri občasnom podlievaní mäsa výpekom cca 1 až 1,5 hodiny ( podľa veľkosti a kvality mäsa ).

DSCF5651

 

prima_Kreslicí plátno 1

DSCF5664

 

facebook_Kreslicí plátno 1