Kura na paprike

kure_1

Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.

Čo budete potrebovať 

  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masti
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • Zápražka na zahustenie pripravená na masle s 2 lyžicami hladkej múky
  • Bezlepkový variant – zahustíme 2 lyžičkami solamylu rozpusteného v 100ml vody
  • 100 ml 30% smotany

Postup

Zoberieme si  4 kúsky kukuričného kuraťa supreme alebo 4 kuracie stehná, ktoré osolíme a okoreníme. V hrnci Remoska Tria rozpálime masť a orestujeme na nej nakrájanú cibuľu. Pridáme kúsky kuraťa a opražíme ich zo všetkých strán. Ochutíme sladkou paprikou a podlejeme vývarom. Na hrniec Remoska Tria položíme soft tlakovú pokrievku  a dusíme do mäkka cca 60 minút. Mäso vyberieme, omáčku zahustíme zápražkou alebo solamylom a prilejeme smotanu. Krátko povaríme.

Podávame napríklad s cestovinou.

TIP šéf kuchára: Názov „supreme“ sa vzťahuje na spôsob naporcovania mäsa. Ide o prsia kukuričného kuraťa spolu s krídlom (vo francúštine supreme de volaille). Tento názov sa používa tiež pre kačacie mäso. 

kuchárka


kure2_1 

Kure3

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie