Kura na paprike

kure_1

Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.

Čo budete potrebovať 

  • Soľ
  • Čierne korenie
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice masti
  • 2 lyžice mletej sladkej papriky
  • 200 ml kuracieho vývaru
  • Zápražka na zahustenie pripravená na masle s 2 lyžicami hladkej múky
  • Bezlepkový variant – zahustíme 2 lyžičkami solamylu rozpusteného v 100ml vody
  • 100 ml 30% smotany

Postup

Zoberieme si  4 kúsky kukuričného kuraťa supreme alebo 4 kuracie stehná, ktoré osolíme a okoreníme. V hrnci Remoska Tria rozpálime masť a orestujeme na nej nakrájanú cibuľu. Pridáme kúsky kuraťa a opražíme ich zo všetkých strán. Ochutíme sladkou paprikou a podlejeme vývarom. Na hrniec Remoska Tria položíme soft tlakovú pokrievku  a dusíme do mäkka cca 60 minút. Mäso vyberieme, omáčku zahustíme zápražkou alebo solamylom a prilejeme smotanu. Krátko povaríme.

Podávame napríklad s cestovinou.

TIP šéf kuchára: Názov „supreme“ sa vzťahuje na spôsob naporcovania mäsa. Ide o prsia kukuričného kuraťa spolu s krídlom (vo francúštine supreme de volaille). Tento názov sa používa tiež pre kačacie mäso. 

kuchárka


kure2_1 

Kure3