Kuracia roláda s Pancettou, špenátom a batatovým krémom

rolada

Šťavnatá kuracia roláda ako ideálny veľkonočný obed.

Čo budete potrebovať

  • 2 ks kuracích alebo morčacích pŕs
  • 50 g Pancetty
  • 100 g spareného a vychladeného baby špenátu
  • 1 ks šalotka
  • 1 ks strúčik cesnaku
  • Niekoľko kúskov sušených paradajok naložených v oleji
  • Soľ, korenie, medvedí cesnak

INGREDIENCIE NA BATÁTOVÝ KRÉM:

  • 1,5 ks batáty
  • 2 ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks cibuľa
  • koriander
  • soľ
  • vývar
  • kmín mletý
  • olej – 2 lyžice
  • kokosové mlieko – ½ plechovky

Postup

Plátky mäsa nakrojíme a vo fólii vyklepeme na tenko. Oba pláty spojíme a vznikne tak jeden veľký plát, ktorý osolíme a okoreníme. Posypeme sušeným medvedím cesnakom a navrstvíme Pancettou. Na 2/3 plochy rozložíme tradične pripravený špenát. Na špenát položíme plátky sušených paradajok. Všetko opatrne stočíme do rolády, ktorú zabalíme do potravinovej fólie. Fóliu dobre utiahneme a obidva konce dôkladne zauzlíme a zaviažeme špagátom.

No description available.

Vo vriacej vode necháme roládu vo fólii asi 10 minút. Po cca 5 min ju otočíme. Vyberieme a necháme vychladiť. Pred pečením roládu obviažeme potravinovým špagátom. Potom potrieme olivovým olejom, posypeme paprikou alebo iným korením podľa chuti. V Remoske pečieme do zlatista.

Medzitým si pripravíme batátový krém. Batáty ošúpeme a nakrájame na kocky. Mrkvu, petržlen, a cibuľu očistíme  a nakrájame na drobno. Cibuľku na oleji opražíme, pridáme mrkvu, petržlen a krátko spolu orestujeme. Pridáme batáty a zalejeme vývarom asi 1 cm nad zeleninu. Okoreníme a privedieme do varu. Varíme cca 15 min, pokiaľ nie sú batáty mäkké.

Po uvarení rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka a vmiešame ½ plechovky kokosového mlieka.

Dochutíme soľou.

rolada2

rolada3