Francúzske zemiaky

brambory3

Rýchly a všetkými obľúbený recept, ktorý je ako stvorený pre Remosku. Ideálny ako rýchly obed alebo príloha.

Čo budete potrebovať

  • 800 g zemiakov uvarených v šupke
  • 400g údeného mäsa
  • 3-4 vajíčka uvarené natvrdo
  • 250 ml smotany
  • 1-2 vajcia
  • plátok masla na vymastenie Remosky
  • soľ, korenie

Postup

Remosky  položíme vrstvu zemiakov, osolíme ich a okoreníme. Na zemiaky položíme vrstvu nakrájaného údeného mäsa a na plátky nakrájané vajce. Jednotlivé vrstvy na seba takto ukladáme až do spotrebovania všetkých surovín. Poslednou vrstvou budú zemiaky. Na plátky zemiakov poukladáme kúsky masla a krátko zapečieme. Potom všetko zalejeme osolenou smotanou, v ktorej sme rozšľahali jedno alebo 2 vajcia. Zapekáme cca 40 minút.

brambory

 

prima_Kreslicí plátno 1

brambory2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie