Francúzske zemiaky

brambory3

Rýchly a všetkými obľúbený recept, ktorý je ako stvorený pre Remosku. Ideálny ako rýchly obed alebo príloha.

Čo budete potrebovať

  • 800 g zemiakov uvarených v šupke
  • 400g údeného mäsa
  • 3-4 vajíčka uvarené natvrdo
  • 250 ml smotany
  • 1-2 vajcia
  • plátok masla na vymastenie Remosky
  • soľ, korenie

Postup

Remosky  položíme vrstvu zemiakov, osolíme ich a okoreníme. Na zemiaky položíme vrstvu nakrájaného údeného mäsa a na plátky nakrájané vajce. Jednotlivé vrstvy na seba takto ukladáme až do spotrebovania všetkých surovín. Poslednou vrstvou budú zemiaky. Na plátky zemiakov poukladáme kúsky masla a krátko zapečieme. Potom všetko zalejeme osolenou smotanou, v ktorej sme rozšľahali jedno alebo 2 vajcia. Zapekáme cca 40 minút.

brambory

brambory2