Pečená sekaná plnená vajíčkom, obalená slaninou

sekana

Chrumkavučká sekaná s nádhernou mozaikou po rozkrojení. Aj takéto krásne veci sa dajú veľmi jednoducho vykúzliť vo Vašej Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 500g mletého bravčového mäsa
  • 1 žemľa zvlhčená vodou
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlen – nasekaný nadrobno
  • 1 lyžica korenia na mleté mäso
  • 100g anglickej slaniny alebo schwarzwaldského špeku
  • 1 lyžica oleja
  • 3 vajíčka uvarené natvrdo
  • soľ, korenie

Postup

Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a korením na mleté mäso. Pridáme prelisovaný cesnak, 1 vajce a nasekaný petržlen. Ďalej do mäsa primiešame žemľu, ktorú sme si nakrájali na plátky, zvlhčili vodou a po nasiaknutí rozdrobili. Všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi urobíme placku, do ktorej pozdĺžne rozložíme 3 uvarené vajíčka ( obidva konce odrežeme, aby sa vajíčka spolu pekne spojili ) Potom zmes stočíme, uzavrieme zo všetkých strán a vzniknutú roládu obalíme plátkami slaniny. Do Remosky vlejeme olej, vložíme sekanú, prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 70-80 min.

sekana2

sekana3