Pečená sekaná plnená vajíčkom, obalená slaninou

sekana

Chrumkavučká sekaná s nádhernou mozaikou po rozkrojení. Aj takéto krásne veci sa dajú veľmi jednoducho vykúzliť vo Vašej Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 500g mletého bravčového mäsa
  • 1 žemľa zvlhčená vodou
  • 1 vajce
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • petržlen – nasekaný nadrobno
  • 1 lyžica korenia na mleté mäso
  • 100g anglickej slaniny alebo schwarzwaldského špeku
  • 1 lyžica oleja
  • 3 vajíčka uvarené natvrdo
  • soľ, korenie

Postup

Mleté mäso ochutíme soľou, čiernym korením a korením na mleté mäso. Pridáme prelisovaný cesnak, 1 vajce a nasekaný petržlen. Ďalej do mäsa primiešame žemľu, ktorú sme si nakrájali na plátky, zvlhčili vodou a po nasiaknutí rozdrobili. Všetko spolu dobre premiešame. Zo zmesi urobíme placku, do ktorej pozdĺžne rozložíme 3 uvarené vajíčka ( obidva konce odrežeme, aby sa vajíčka spolu pekne spojili ) Potom zmes stočíme, uzavrieme zo všetkých strán a vzniknutú roládu obalíme plátkami slaniny. Do Remosky vlejeme olej, vložíme sekanú, prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 70-80 min.

sekana2

tria_Kreslicí plátno 1

 

sekana3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie