Placka s bryndzou a slaninou

placka1

Typické suroviny pre slovenskú kuchyňu sú bryndza a slanina. Z takýchto chuťoviek pripravíte špecialitu, na ktorú nikdy nezabudnete.

Čo budete potrebovať

  • 350g hladkej múky
  • 7g kvasníc
  • 7g soli
  • cibuľu
  • 210 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 180g bryndze
  • 3 lyžice 33% smotany na šľahanie
  • 200g anglickej slaniny

Postup

Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme v mise utierkou a necháme ho  pri izbovej teplote  cca 30 min kysnúť. Cesto rozdelíme na 3 kusy a vyvaľkáme ho na tenkú guľatú placku. Placku umiestnime na papier na pečenie a vložíme ho do Remosky.

Bryndzu zmiešame so smotanou a placku touto zmesou natrieme. Slaninu a cibuľu nakrájame na plátky a dáme na placku potretú bryndzou a  smotanou. Môžeme použiť aj cherry paradajky.

Pridáme štipku čerstvých byliniek a pečieme v Remoske, pokiaľ okraje placky nezhnednú. Podávame teplé.

placka2

tria_Kreslicí plátno 1

placka3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie