Placka s bryndzou a slaninou

placka1

Typické suroviny pre slovenskú kuchyňu sú bryndza a slanina. Z takýchto chuťoviek pripravíte špecialitu, na ktorú nikdy nezabudnete.

Čo budete potrebovať

  • 350g hladkej múky
  • 7g kvasníc
  • 7g soli
  • cibuľu
  • 210 ml vlažnej vody
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 180g bryndze
  • 3 lyžice 33% smotany na šľahanie
  • 200g anglickej slaniny

Postup

Vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme v mise utierkou a necháme ho  pri izbovej teplote  cca 30 min kysnúť. Cesto rozdelíme na 3 kusy a vyvaľkáme ho na tenkú guľatú placku. Placku umiestnime na papier na pečenie a vložíme ho do Remosky.

Bryndzu zmiešame so smotanou a placku touto zmesou natrieme. Slaninu a cibuľu nakrájame na plátky a dáme na placku potretú bryndzou a  smotanou. Môžeme použiť aj cherry paradajky.

Pridáme štipku čerstvých byliniek a pečieme v Remoske, pokiaľ okraje placky nezhnednú. Podávame teplé.

placka2

placka3