Veľkonočné čokoládovo- kokosové muffiny

muffin

Čokoládové muffiny má rád hádam každý. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si tento skvelý veľkonočný variant.

Čo budete potrebovať

  • 300 g hladkej múky
  • 3 lyžičky prášku na pečenie
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 40 g kokosu
  • 20 g kakaa
  • 20 g tmavej čokolády
  • 2 vajcia
  • 250 ml mlieka
  • 125 ml oleja

INGREDIENCIE NA KRÉM

  • 140  ml smotany na šľahanie (33 % )
  • 160 g čokolády s obsahom kakaa min. 53%
  • 200 g zmäknutého masla
  • 250 g práškového cukru
  • 200 g čerstvého smotanového syra Philadelphia ( izbovej teploty )

Postup

Vo veľkej mise zmiešame spoločne suché suroviny a potom pridáme nasekanú čokoládu. V druhej mise rozšľaháme vajce, mlieko a olej. Obidve zmesi zmiešame a naplníme nimi formičky na muffiny. Pečieme v Remosky asi 20 minút. Medzitým si pripravíme krém. Smotanu nalejeme do hrnca a začneme variť. Vo vlažnej smotane rozpustíme čokoládu.   Smotanu s čokoládou necháme za občasného miešania vychladnúť. V robote si vyšľaháme maslo s cukrom do hladkého krému. Potom po častiach, na stredných otáčkach, zašľaháme 2/3 rozpustenej čokolády so šľahačkou. Zvyšnú čokoládu premiešame so syrom a pri veľmi pomalých otáčkach všetko vmiešame do krému. Dávame pozor, aby sme krém neprešľahali a nezrazil sa nám.

Hotový krém vložíme do cukrárskeho vrecka s ľubovoľnou špičkou a nanesieme ho na muffiny. Ozdobíme napríklad čokoládovým vajíčkom alebo hniezdom z čokolády.

muffiny2

muffiny3