Veľkonočná plnka

nadivka

Nadýchaná a chutná veľkonočná plnka, ktorú proste musíte vyskúšať aj vo Vašej Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 400 g varenej, údenej krkovičky
  • 5 rožkov
  • 250 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • Hrsť nasekanej, kučeravej, petržlenovej vňate ( poprípade použijeme mladú žihľavu )
  • Štipka muškátového kvetu
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Uvarenú, údenú krkovičku nakrájame na menšie kúsky a vložíme ju do misy. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Po chvíli z nich vytlačíme tekutinu a pridáme ich k mäsu.

 Do misy nasypeme nasekanú zelenú vňať a ochutíme muškátovým kvetom, soľou a korením.

Z vajec oddelíme bielky, žĺtky rozšľaháme so štipkou soli a prilejeme k ostatným surovinám do misy. Všetko dôkladne premiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do pripravenej zmesi.

Misu alebo hrniec Remoska zľahka vymažeme plátkom masla. Plnku vložíme do Remosky a pečieme do zlatista.

nadivka-2

prima_Kreslicí plátno 1

nadivka3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie