Veľkonočná plnka

nadivka

Nadýchaná a chutná veľkonočná plnka, ktorú proste musíte vyskúšať aj vo Vašej Remoske.

Čo budete potrebovať

  • 400 g varenej, údenej krkovičky
  • 5 rožkov
  • 250 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • Hrsť nasekanej, kučeravej, petržlenovej vňate ( poprípade použijeme mladú žihľavu )
  • Štipka muškátového kvetu
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Uvarenú, údenú krkovičku nakrájame na menšie kúsky a vložíme ju do misy. Rožky nakrájame na kocky a zalejeme ich mliekom. Po chvíli z nich vytlačíme tekutinu a pridáme ich k mäsu.

 Do misy nasypeme nasekanú zelenú vňať a ochutíme muškátovým kvetom, soľou a korením.

Z vajec oddelíme bielky, žĺtky rozšľaháme so štipkou soli a prilejeme k ostatným surovinám do misy. Všetko dôkladne premiešame.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do pripravenej zmesi.

Misu alebo hrniec Remoska zľahka vymažeme plátkom masla. Plnku vložíme do Remosky a pečieme do zlatista.

nadivka-2

nadivka3