Slaný francúzsky koláč (Quiche)

slany_kolac2

Slaný koláč, ktorý je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu a pritom chutí úplne skvele.

Čo budete potrebovať

Cesto

  • 100 g kukuričnej múky
  • 30 g ryžovej múky
  • ½ lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 ml olivového oleja
  • 50 ml vody ( studenej )
  • ½ lyžičky soli

Náplň

  • 1 červená cibuľa
  • 10 šampiňónov
  • 1 strúčik cesnaku
  • 120 g nastrúhaného syra cheddar
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g rukoly
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 vajcia
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup

Zmiešame kukuričnú múku s ryžovou, kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej a vodu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme cca 60 minút odležať v chladničke. Cibuľu nakrájame na prúžky, šampiňóny a cesnak na plátky. V hrnci Remoska Tria rozohrejeme olej a na ňom opečieme cibuľu s cesnakom. V mise vyšľaháme smotanu s vajcom, nastrúhaným syrom cheddar, soľou a čiernym korením. Cesto natlačíme do formy. Nezabudnime vytvarovať aj okraje korpusu a poprepichávať dno vidličkou. Formu s cestom vložíme do hrnca Remoska Tria a necháme ho piecť cca 10 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme formu s korpusom z hrnca Tria. Na cesto navrstvíme rukolu a šampiňóny s cibuľou a cesnakom. Zalejeme smotanovou zmesou. Formu opäť vložíme do hrnca Remoska Tria a pečieme ďalších cca 20 minút.

Recept pre nás v Remoske pripravilo Bistro Štepán. 

slany_kolac

prima_Kreslicí plátno 1

slany_kolac3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie