Švédska tvarohová štóla

stola_1

Ideálny vianočný dezert, ktorý by nemal chýbať na žiadnom stole. A ruku na srdce, pokiaľ na ňu máte chuť, nemusia byť ani Vianoce, kľudne si ju upečiete len tak. 

Čo budete potrebovať

  • 500 g polohrubá múka,
  • 150 g práškový cukor ,
  • 1 vanilkový cukor,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 2 vajce, 200 g maslo,
  • 100 g sekaných mandlí alebo orechov,
  • 100 g hrozienok,
  • 100 g kandizované ovocie,
  • citrónová kôra z jedného citróna,
  • 1 tvaroh,
  • rozpustené maslo a práškový cukor na posypanie

Postup

Deň vopred si naložíme hrozienka a kandizované ovocie do rumu.                                                                                                  

V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vajce, zmäknuté maslo, tvaroh a vypracujeme hladké cesto. Do cesta zapracujeme citrónovú kôru, mandle alebo orechy, hrozienka a kandizované ovocie. Cesto prikryjeme a necháme  cca 30 minút pri izbovej teplote odležať. Z cesta si na ľahko pomúčenej pracovnej ploche vytvarujeme štólu, ktorú si pomocou papiera na pečenie vložíme do Remosky. Prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 30 minút. Upečenú štólu uložíme na mriežku a potierame ju rozpusteným maslom , ktoré necháme do cesta vsiaknuť a husto ju posypeme práškovým cukrom.

Z cesta môžeme pripraviť 1 veľkú štólu, prípadne si cesto môžeme rozdeliť na polovinu a upiecť si 2 menšie štóly.

stola2

 

prima_Kreslicí plátno 1

stola3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie