Čajový prsteň s čučoriedkami

tearing

Tradičný Švédsky Tearing, ktorý nie len skvelo chutí, ale aj úplne úžasne vyzerá. S Remoskou navyše jednoducho hračka. 

Čo budete potrebovať

  • 250 ml plnotučného mlieka,
  • 100 g masla,
  • 500 g hladkej múky,
  • 2 žĺtky,
  • ½ lyžičky kardamonu,
  • 50 g kryštálového cukru,
  • 1 lyžičku soli,
  • 1 balenie sušeného droždia
  • čerstvé čučoriedky,
  • 400 g smotanový termizovaný syr typu Lučina,
  • žervé,
  • Palouček- prírodný termizovaný syr,
  • práškový cukor, 
  • 1 žĺtko,
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu,
  • škoricový cukor na posypanie

Postup

Na sporáku si v hrnčeku pri miernej teplote rozpustíme mlieko s maslom. Mlieko musí byť len vlažné; pokiaľ je horúce, tak ho necháme schladiť. Do misky vsypeme múku, kardamon, cukor, soľ, vložíme žĺtky a droždie. Vlažné mlieko s rozpusteným maslom vlejeme do misky a zapracujeme so suchými ingredienciami (môžeme použiť robot). Vypracujeme hladké cesto, ktoré uložíme do misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste cca 1 hodinu. Cesto musí zdvojnásobiť svoj objem.

Akonáhle cesto vykysne, tak si z neho na zľahka pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme obdĺžnik. Na obdĺžnik rozotrieme náplň, na ktorú naukladáme čerstvé čučoriedky. Obdĺžnik zrolujeme do tvaru rolády. Roládu opatrne presunieme na papier na pečenie a vytvarujeme si z nej kruh/prsteň. Obidva konce rolády k sebe pevne pritlačíme, aby sa nám pri pečení prsteň nerozpojil. Prsteň vložíme  pomocou papiera na pečenie do Remosky. Nožničkami nastrihneme prsteň cca do 2/3 jeho výšky po celom obvode. Nastriháme pravidelne cca 5 cm od seba po celom obvode. Dávame pozor, aby sme prsteň neprestrihli až na spodný okraj. Prikryjeme utierkou a necháme opäť cca 20 minút kysnúť. Potom posypeme škoricovým cukrom, prikryjeme pokrievkou na Remosku, zapneme a pečieme cca 30 - 40 minút.

Upečený prsteň opatrne vyberieme z Remosky a na mriežke ho necháme vychladnúť.

tearing2

 

prima_Kreslicí plátno 1

tearing3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie