Pečené zemiaky s bryndzou

brambory_1

Skvelé jedlo sa dá vykúzliť aj zo základných surovín. Tento recept Vás nadchne kombináciou chute a jednoduchosti.

Čo budete potrebovať

  • 1 ks zemiak
  • 200g bryndze
  • 100g hustého bieleho jogurtu
  • 100g slaniny
  • Pažítka, zelená petržlenová vňať alebo jarná cibuľka
  • Soľ, korenie

Postup

Zemiak v šupke si v polovici narežeme, ale nerozkrojíme ho úplne. Vložíme ho do Remosky a pečieme cca 30 – až 50 min.

V miske si rozmiešame bryndzu, pridáme biely jogurt, nakrájanú pažítku, petržlen alebo cibuľku, osolíme a okoreníme. Pozor bryndza je slaná!

Na panvici si do chrumkava opražíme slaninu nakrájanú na pol centimetrové kocky.

Na utečené zemiaky dáme preliv z bryndze, ktorý posypeme opraženou slaninou a dozdobíme zelenými bylinkami.

brambory_2

brambory3_1