Pečené zemiaky s bryndzou

brambory_1

Skvelé jedlo sa dá vykúzliť aj zo základných surovín. Tento recept Vás nadchne kombináciou chute a jednoduchosti.

Čo budete potrebovať

  • 1 ks zemiak
  • 200g bryndze
  • 100g hustého bieleho jogurtu
  • 100g slaniny
  • Pažítka, zelená petržlenová vňať alebo jarná cibuľka
  • Soľ, korenie

Postup

Zemiak v šupke si v polovici narežeme, ale nerozkrojíme ho úplne. Vložíme ho do Remosky a pečieme cca 30 – až 50 min.

V miske si rozmiešame bryndzu, pridáme biely jogurt, nakrájanú pažítku, petržlen alebo cibuľku, osolíme a okoreníme. Pozor bryndza je slaná!

Na panvici si do chrumkava opražíme slaninu nakrájanú na pol centimetrové kocky.

Na utečené zemiaky dáme preliv z bryndze, ktorý posypeme opraženou slaninou a dozdobíme zelenými bylinkami.

brambory_2

tria_Kreslicí plátno 1

brambory3_1

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie