Čokoládové brownies

brownies

Deti ich proste milujú a čo si budeme hovoriť, dospelí tiež. Urobte si poriadnu domácu pohodu a vyskúšajte jedno z najčokoládovejších jedál na svete.

Čo budete potrebovať

  • 350 g čokolády, najlepšie s obsahom 50–60 % kakaa, nalámanej na kostičky
  • 250 g masla nakrájaného na kúsky
  • 3 veľké alebo 4 malá vajcia
  • 250 g krupicového cukru (najlepšie trstinového)
  • 85 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup

Do Remosky vložíme papier na pečenie. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme (nad vodným kúpeľom alebo veľmi opatrne v mikrovlnnej rúre). Vajcia šľaháme, až zosvetlia, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým je zmes  hustá a lesklá. Opatrne vmiešame vaječnú penu do rozpustenej čokolády, navrch preosejeme múku premiešanú s práškom do pečiva a všetko  vymiešame do hladka. Vlejeme do Remosky a pečieme asi 30–35 minút, tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý, ale suchý. Vnútrajšok by mal ostať hutný a mierne tekutý. Do upečeného brownies zapichneme špajlu. Odrobinky, ktoré ostanú na špajli, by mali byť  vlhké. Upečené brownies vyklopíme na tanier alebo podnos a necháme vychladnúť (aspoň hodinu). Pre jednoduché vyklopenie môžeme použiť náš papier na pečenie.

 

prima_Kreslicí plátno 1

brownies3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie