Čokoládové brownies

brownies

Deti ich proste milujú a čo si budeme hovoriť, dospelí tiež. Urobte si poriadnu domácu pohodu a vyskúšajte jedno z najčokoládovejších jedál na svete.

Čo budete potrebovať

  • 350 g čokolády, najlepšie s obsahom 50–60 % kakaa, nalámanej na kostičky
  • 250 g masla nakrájaného na kúsky
  • 3 veľké alebo 4 malá vajcia
  • 250 g krupicového cukru (najlepšie trstinového)
  • 85 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva

Postup

Do Remosky vložíme papier na pečenie. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme (nad vodným kúpeľom alebo veľmi opatrne v mikrovlnnej rúre). Vajcia šľaháme, až zosvetlia, potom pridáme cukor a pokračujeme v šľahaní, až kým je zmes  hustá a lesklá. Opatrne vmiešame vaječnú penu do rozpustenej čokolády, navrch preosejeme múku premiešanú s práškom do pečiva a všetko  vymiešame do hladka. Vlejeme do Remosky a pečieme asi 30–35 minút, tak dlho, až je povrch pevný na dotyk, mierne lesklý, ale suchý. Vnútrajšok by mal ostať hutný a mierne tekutý. Do upečeného brownies zapichneme špajlu. Odrobinky, ktoré ostanú na špajli, by mali byť  vlhké. Upečené brownies vyklopíme na tanier alebo podnos a necháme vychladnúť (aspoň hodinu). Pre jednoduché vyklopenie môžeme použiť náš papier na pečenie.

brownies3