Jahodové knedle s tvarohom
Využite jahodovú sezónu naplno a pripravte si skvelé jahodové knedle.
- Čas na prípravu 10 minút
- Doba varenia 10 minút
- Počet porcií 4
Čo budete potrebovať
500 g tvarohu z alobalu
1 vajce
cca 180 g detskej krupice
štipka soli
Jahody
Na posypanie:
práškový cukor
rozpustené maslo
strúhanka
Postup
- Z tvarohu, krupice, štipky soli a vajca vypracujeme nelepivé cesto. Ak sa nám cesto lepí, prisypeme trochu detskej krupice. Z cesta si vyvaľkáme valček, rozdelíme ho na rovnaké dieliky. Dieliky si vytvarujeme do kruhu. Do stredu dáme jahodu, cesto okolo jahody uzavrieme a zakulatíme v dlaniach.
- Do veľkého hrnca Remoska® Tria si dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Do vriacej vody vložíme opatrne knedle a varíme cca 8 minút, kým knedle samy nevyplávajú na hladinu.
- Knedle vytiahneme z vody, rozkrojíme, posypeme práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Prípadne si môžeme na sucho na panvici Remoska® Vega opražiť do zlatova strúhanku.