Pečené kura v marináde

kure_marinada

Kura z Remosky je snáď prvý recept, ktorý každý vyskúša. My sme si pre Vás pripravili variant s ľahkou letnou marinádou.

Čo budete potrebovať

  • 1 celé kura

Ingrediencie na marinádu:

  • Bylinky – kôpor, petržlen, bazalka, koriander
  • 150 g bieleho prírodného jogurtu
  • ½ lyžičky octu balzamico
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy
  • Soľ, korenie podľa chuti

tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Najprv si pripravíme marinádu. Bylinky nakrájame, zmiešame v miske s jogurtom, octom balzamico, citrónovou šťavou a dochutíme soľou a korením.

Celé kura si naporciujeme a vložíme do misy s marinádou. Porcie kuraťa marinujeme v marináde aspoň 2-3  hodiny.

Potom jednotlivé porcie kuraťa vložíme do hrnca Remoska Tria, na hrniec položíme pokrievku na pečenie a pečieme do mäkka cca 50 minút podľa veľkosti kuraťa.

kure_marinada2

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie