Hovädzie na víne, hríboch a smotane

1

Hríbová sezóna v plnom prúde? Máme pre vás super tip, čo s vašimi úlovkami.

Čo budete potrebovať

  • 100 g sadla
  • 2 veľké cibule
  • 600 g hovädzieho mäsa (stehno alebo krk)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • malý paradajkový pretlak
  • vrchovatá lyžica sladkej papriky
  • lyžička tymiánu alebo provensálskych byliniek
  • štipka drvenej razce
  • 100 ml vína (červené alebo biele)
  • 3 hrnčeky lesných hríbov
  • Šľahačka alebo kyslá smotana
  • Soľ a korenie

Postup

Remosku nasucho zahrejte a nechajte v nej vyškvariť na kostičky pokrájané sadlo. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, občas zamiešajte a keď sa upraží, pridajte kocky mäsa. Nechajte ho opiecť a vmiešajte nasekaný cesnak, malú plechovku pretlaku, papriku, tymián, kmín, víno, lyžičku soli a toľko vody, aby bolo všetko ponorené. Po hodine pridajte pokrájané hríby, pokiaľ bude treba, opäť podlejte a dopečte domäkka. Bude to trvať podľa typu mäsa 30 až 60 minút. Na záver zjemnite smotanou a korením.

2

vega_Kreslicí plátno 1

3

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie