Hovädzie na víne, hríboch a smotane

1

Hríbová sezóna v plnom prúde? Máme pre vás super tip, čo s vašimi úlovkami.

Čo budete potrebovať

  • 100 g sadla
  • 2 veľké cibule
  • 600 g hovädzieho mäsa (stehno alebo krk)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • malý paradajkový pretlak
  • vrchovatá lyžica sladkej papriky
  • lyžička tymiánu alebo provensálskych byliniek
  • štipka drvenej razce
  • 100 ml vína (červené alebo biele)
  • 3 hrnčeky lesných hríbov
  • Šľahačka alebo kyslá smotana
  • Soľ a korenie

Postup

Remosku nasucho zahrejte a nechajte v nej vyškvariť na kostičky pokrájané sadlo. Pridajte najemno nakrájanú cibuľu, občas zamiešajte a keď sa upraží, pridajte kocky mäsa. Nechajte ho opiecť a vmiešajte nasekaný cesnak, malú plechovku pretlaku, papriku, tymián, kmín, víno, lyžičku soli a toľko vody, aby bolo všetko ponorené. Po hodine pridajte pokrájané hríby, pokiaľ bude treba, opäť podlejte a dopečte domäkka. Bude to trvať podľa typu mäsa 30 až 60 minút. Na záver zjemnite smotanou a korením.

2

3