Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

buchticky

Vyskúšajte tento recept ako ochutnávku z našej novej kuchárky pre Remosku Tria, ktorú sme pre Vás pripravili.

Čo budete potrebovať

Na cesto

  • 550 g hladkej múky
  • 40 g droždia
  • 200 g masla
  • 80 g krupicového cukru
  • 330 ml mlieka
  • Štipka soli
  • 2 vajcia
  • Citrónová kôra
  • 2 lyžice rumu

Vanilkový krém

  • 8 žĺtkov
  • 100 g cukru
  • 500 ml 30% smotany
  • ½ vanilkového lusku

Postup

Vypracujeme si vláčne cesto z hladkej múky, droždia, cukru, masla, mlieka, vajec, citrónovej kôry a rumu. Do hrnca Remoska Tria dáme papier na pečenie. Z cesta tvarujeme malé buchtičky, ktoré potierame olejom a ukladáme ich na dno hrnca Remoska Tria tesne vedľa seba tak, aby bolo úplne zaplnené. Takto ich necháme v teple cca 30 min kysnúť.

Medzitým si pripravíme vanilkový krém. Krém vyšľaháme nad parou zo žĺtkov, cukru a smotany, do ktorej sme pridali semienka z polovice vanilkového lusku. Krém šľaháme tak dlho, až krásne zhustne na požadovanú konzistenciu.

Na hrniec Remoska Tria položíme pokrievku na pečenie a pečieme do zlatista cca 30 minút. 

kuchárka


buchticky2 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie