Pripravte si v Remoske skvelý domáci lekvár, ktorý využijete vo svojich receptoch počas celej zimy.
Ingrediencie
- 2 kg vykôstkovaných sliviek
- 2 lyžice octu
- 500 g kryštálového cukru
- ½ lyžičky mletej škorice
- 4 lyžice rumu
Postup
Slivky si odkôstkujeme, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme ich do misy na pečenie Remoska® P32 Prima 4 l. Pridáme 2 lyžice octu, zakryjeme pokrievkou a pečieme cca 25 minút bez miešania. Potom navrch sliviek nasypeme 250 g kryštálového cukru , opäť prikryjeme pokrievkou a pečieme bez miešania ďalších 20 minút. Potom navrch sliviek prisypeme zvyšný cukor a bez miešania pečieme ďalších 20 minút.
Upečené slivky prelejeme do väčšej misy a tyčovým mixérom zmes rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu , rum, zamiešame a lekvár plníme do pohárov.