Slivkový lekvár pečený v Remoske

povidla

Pripravte si v Remoske skvelý domáci lekvár, ktorý využijete vo svojich receptoch počas celej zimy. 

Ingrediencie

  • 2 kg vykôstkovaných sliviek
  • 2 lyžice octu
  • 500 g kryštálového cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 4 lyžice rumu

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Slivky si odkôstkujeme, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme ich do misy na pečenie Remoska® P32 Prima 4 l.  Pridáme 2 lyžice octu, zakryjeme pokrievkou a pečieme cca 25 minút bez miešania. Potom navrch sliviek nasypeme 250 g kryštálového cukru , opäť prikryjeme pokrievkou a pečieme bez miešania ďalších 20 minút. Potom navrch sliviek prisypeme zvyšný cukor a bez miešania pečieme ďalších 20 minút.

povidla2

Upečené slivky prelejeme do väčšej misy a tyčovým mixérom zmes rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu , rum, zamiešame a lekvár plníme do pohárov. 

povidla3

facebook_Kreslicí plátno 1