Slivkový lekvár pečený v Remoske

povidla

Pripravte si v Remoske skvelý domáci lekvár, ktorý využijete vo svojich receptoch počas celej zimy. 

Ingrediencie

  • 2 kg vykôstkovaných sliviek
  • 2 lyžice octu
  • 500 g kryštálového cukru
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 4 lyžice rumu

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Slivky si odkôstkujeme, nakrájame ich na menšie kúsky a vložíme ich do misy na pečenie Remoska® P32 Prima 4 l.  Pridáme 2 lyžice octu, zakryjeme pokrievkou a pečieme cca 25 minút bez miešania. Potom navrch sliviek nasypeme 250 g kryštálového cukru , opäť prikryjeme pokrievkou a pečieme bez miešania ďalších 20 minút. Potom navrch sliviek prisypeme zvyšný cukor a bez miešania pečieme ďalších 20 minút.

povidla2

Upečené slivky prelejeme do väčšej misy a tyčovým mixérom zmes rozmixujeme. Pridáme mletú škoricu , rum, zamiešame a lekvár plníme do pohárov. 

povidla3

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie