Pečený bravčový bôčik

bucek1

Pomaly pečený bravčový bôčik s chrumkavou kožičkou je jedna z najväčších klasík, ktoré si môžete vo vašej Remoske pripraviť.

Čo budete potrebovať

  • 1000g bravčového bôčika
  • soľ
  • čierne korenie
  • 8 x nové korenie
  • 4 bobkové listy
  • 2 cibule
  • 200 ml čierneho piva

Marináda

  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica worchesterovej omáčky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • trochu čierneho piva

Postup

Na bravčovom bôčiku narežeme čo najjemnejšie kožu na mriežku aby sa nám pri pečení krásne otvorila.  V miske pripravíme marinádu, ktorou bôčik potrieme. Bôčik vložíme  do hrnca Remoska Tria, pridáme nové korenie, bobkový list, na mesiačiky nakrájanú cibuľu a prilejeme čierne pivo. Prikryjeme vekom na pečenie Remoska Tria a pečieme do mäkka cca 2 hodiny a 30 minút.

bucek2

bucek3