Pečená granola

granola3

Granola je výborná pochúťka na raňajky alebo desiatu, ktorú jednoducho zvládnete upiecť v Remoske. Je to tiež skvelý darček pre všetkých maškrtníkov, ktorý môžete vyrobiť aj sami.

Čo budete potrebovať

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g ražných vločiek
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • 50 g tekvicových semiačok
  • 1 rovná kávová lyžička  mletej škorice
  • Štipka soli
  • ½ čajovej lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 80 ml javorový alebo ďatľový sirup
  • 40 ml jablčného muštu
  • hrsť na malé kúsky nakrájaného sušeného ovocia ( slivky, marhule, hrozienka, ...)

Postup

Vo väčšej miske premiešame vločky s mandľami, semiačkami, škoricou a soľou.

V malej miske si zmiešame sirup s olejom a všetko to nalejeme do väčšej misky na vločky a semiačka. Dôkladne premiešame. Do Remosky Tria alebo Remosky Prima 4 l vložíme papier na pečenie a zmes naňho rovnomerne rozprestrieme. Prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 30 minút. Počas pečenia niekoľkokrát zmes premiešame. Granola počas pečenie zhnedne , dávajte však pozor, aby sa Vám nepripálila. 

Po upečení môžete granolu vysypať na plech a nechajte ju vychladnúť.

Do studenej granoly nasypte na malé kúsky nakrájané sušené ovocie a hrozienka a všetko premiešajte.

Granolu skladujte v uzavretej nádobe – sklenenej

Granolou si môžete ochutiť rôzne kaše a jogurty.

granola2

 

tria_Kreslicí plátno 1

granola

 

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie