Pečená granola

granola3

Granola je výborná pochúťka na raňajky alebo desiatu, ktorú jednoducho zvládnete upiecť v Remoske. Je to tiež skvelý darček pre všetkých maškrtníkov, ktorý môžete vyrobiť aj sami.

Čo budete potrebovať

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g ražných vločiek
  • 80 g nasekaných mandlí
  • 50 g slnečnicových semiačok
  • 50 g tekvicových semiačok
  • 1 rovná kávová lyžička  mletej škorice
  • Štipka soli
  • ½ čajovej lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžice slnečnicového oleja
  • 80 ml javorový alebo ďatľový sirup
  • 40 ml jablčného muštu
  • hrsť na malé kúsky nakrájaného sušeného ovocia ( slivky, marhule, hrozienka, ...)

Postup

Vo väčšej miske premiešame vločky s mandľami, semiačkami, škoricou a soľou.

V malej miske si zmiešame sirup s olejom a všetko to nalejeme do väčšej misky na vločky a semiačka. Dôkladne premiešame. Do Remosky Tria alebo Remosky Prima 4 l vložíme papier na pečenie a zmes naňho rovnomerne rozprestrieme. Prikryjeme pokrievkou a pečieme cca 30 minút. Počas pečenia niekoľkokrát zmes premiešame. Granola počas pečenie zhnedne , dávajte však pozor, aby sa Vám nepripálila. 

Po upečení môžete granolu vysypať na plech a nechajte ju vychladnúť.

Do studenej granoly nasypte na malé kúsky nakrájané sušené ovocie a hrozienka a všetko premiešajte.

Granolu skladujte v uzavretej nádobe – sklenenej

Granolou si môžete ochutiť rôzne kaše a jogurty.

granola2

granola