Využite jahodovú sezónu naplno a pripravte si skvelé jahodové knedlíčky
Čo budete potrebovať
- 500 g tvarohu
- 1 vajce
- Cca 180 g detskej krupice
- Štipka soli
- Jahody
Na posýpku
- Práškový cukor
- Rozpustené maslo
- Strúhanka
Postup
Z tvarohu, krupice, štipky soli a vajíčka vypracujeme nelepivé cesto. Pokiaľ sa nám cesto lepí, prisypeme trošku detskej krupice. Z cesta si vyvaľkáme valec, rozdelíme si ho na rovnaké diely. Diely si vytvarujeme do kruhu. Do stredu dáme jahodu, cesto okolo jahody uzavrieme a v rukách vytvarujeme do guľky. Do veľkého hrnca Remoska Tria si dáme variť vodu, ktorú trochu osolíme. Do vriacej vody opatrne vložíme knedlíčky a varíme cca 8 minút, pokiaľ samé nevyplávajú na hladinu.
Knedlíčky vyberieme z vody, rozkrojíme, posypeme práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom. Poprípade si môžeme nasucho na panvici remoska Vega opražiťdo zlatista strúhanku.