Bravčový bôčik s jablkami a hruškami

bucekk

Chrumkavý a zároveň šťavnatý pečený bôčik

Čo budete potrebovať

  • 2 kg bravčového bôčika bez kostí ( s kožou )
  • ½ lyžičky rozdrvených semienok koriandru a feniklu
  • 2 jablká
  • 2 tvrdé hrušky
  • 4 červené šalotky
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • Soľ
  • Vetvička zeleného koriandru

Marináda z koriandru a feniklu

  • 1 polievková lyžica semienok koriandru a feniklu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica slnečnicového oleja

https://www.remoska.sk/remoska-tria/tria_Kreslicí plátno 1

Postup

Ostrým nožom nakrájame bravčovú kožu na mriežky ( cca 1 x 1 cm ), bez toho aby sme krájali mäso. Na dno panvice nalejeme  1 cm vody. Tú privedieme do varu a bravčové mäso ponoríme kožou dole na niekoľko sekúnd do vody ( aby sa otvorili rezy ). Mäso vyberieme z vody a osušíme papierovou utierkou. 

Pripravíme si marinádu z koriandra a feniklu a to tak, že si rozohrejeme panvicu Remoska® Quanta a semienka na nej po dobu 1-2 min pražíme, až kým nezačnú voňať. Opražené semienka potom rozdrvíme , pridáme prelisovaný cesnak, olej a všetko premiešame. Marinádu votrieme do mäsa, mäso položíme kožou hore na dno misy a necháme cez noc v chladničke nezakryté marinovať.

bucekk3

Marinované mäso vyberieme z chladničky a necháme zahriať na izbovú teplotu. Vložíme do Remosky kožou hore. Zmiešame semienka koriandru a feniklu s dvoma lyžičkami hrubozrnnej soli a zmesou posypeme mäso v Remoske.

K mäsu pridáme pozdĺžne nakrájané jablká, hrušky a šalotku, prilejeme trošku oleja. Prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme cca 40 minút.

bucekk2

Vyberieme upečené ovocie z hrnca a mäso pečieme ďalších cca 45 min, pokiaľ nie je koža krásne dozlatista prepečená a chrumkavá. Vrátime ovocie do Remosky a na cca 5 min ho prehrejeme.

Bravčové mäso nakrájame , prelejeme výpekom, pridáme upečené ovocie. Všetko posypeme čerstvým koriandrom  a podávame s chlebom.

bucekk4

bucekk5

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie