Chrumkavý a zároveň šťavnatý pečený bôčik
Čo budete potrebovať
- 2 kg bravčového bôčika bez kostí ( s kožou )
- ½ lyžičky rozdrvených semienok koriandru a feniklu
- 2 jablká
- 2 tvrdé hrušky
- 4 červené šalotky
- 1 lyžica slnečnicového oleja
- Soľ
- Vetvička zeleného koriandru
Marináda z koriandru a feniklu
- 1 polievková lyžica semienok koriandru a feniklu
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica slnečnicového oleja
https://www.remoska.sk/remoska-tria/
Postup
Ostrým nožom nakrájame bravčovú kožu na mriežky ( cca 1 x 1 cm ), bez toho aby sme krájali mäso. Na dno panvice nalejeme 1 cm vody. Tú privedieme do varu a bravčové mäso ponoríme kožou dole na niekoľko sekúnd do vody ( aby sa otvorili rezy ). Mäso vyberieme z vody a osušíme papierovou utierkou.
Pripravíme si marinádu z koriandra a feniklu a to tak, že si rozohrejeme panvicu Remoska® Quanta a semienka na nej po dobu 1-2 min pražíme, až kým nezačnú voňať. Opražené semienka potom rozdrvíme , pridáme prelisovaný cesnak, olej a všetko premiešame. Marinádu votrieme do mäsa, mäso položíme kožou hore na dno misy a necháme cez noc v chladničke nezakryté marinovať.
Marinované mäso vyberieme z chladničky a necháme zahriať na izbovú teplotu. Vložíme do Remosky kožou hore. Zmiešame semienka koriandru a feniklu s dvoma lyžičkami hrubozrnnej soli a zmesou posypeme mäso v Remoske.
K mäsu pridáme pozdĺžne nakrájané jablká, hrušky a šalotku, prilejeme trošku oleja. Prikryjeme pokrievkou na pečenie a pečieme cca 40 minút.
Vyberieme upečené ovocie z hrnca a mäso pečieme ďalších cca 45 min, pokiaľ nie je koža krásne dozlatista prepečená a chrumkavá. Vrátime ovocie do Remosky a na cca 5 min ho prehrejeme.
Bravčové mäso nakrájame , prelejeme výpekom, pridáme upečené ovocie. Všetko posypeme čerstvým koriandrom a podávame s chlebom.