Jahodový crumble

 

Jahodový crumble vás učaruje svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Pripravte si tento lahodný jahodový dezert s nami.

Čo budete potrebovať

  • 500 g jahôd
  • 70 g rozdrvených vlašských orechov
  • 80 g trstinového cukru
  • 80 g ovsených vločiek
  • 60 g múky
  • 70 g rozpusteného masla
  • štipka soli

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Jahody rozrežte na polovičky a premiešajte s podrvenými vlašskými orechami. Ak by sa Vám zdali jahody málo sladké, pridajte lyžicu trstinového cukru. Remosku potrite kúskom masla a nasypte do nej jahodovú zmes s vlašskými orechami.

Cukor, múku a vločky nasypte do misky, pridajte štipku soli a maslo. Premiešavajte tak dlho, kým sa Vám vytvorí zmes, ktorá sa podobá na posýpku. Touto potom posypte jahody.

Zapekajte 35-40 minút, kým nebude povrch upečený do zlata a spodná časť bude bublať. Crumbl môžete zapekať aj v malých zapekacích miskách. Najlepšie chutí ešte teplý s vanilkovou zmzlinou alebo so šľahačkou.

facebook_Kreslicí plátno 1

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie