Jahodový crumble vás učaruje svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Pripravte si tento lahodný jahodový dezert s nami.
Čo budete potrebovať
- 500 g jahôd
- 70 g rozdrvených vlašských orechov
- 80 g trstinového cukru
- 80 g ovsených vločiek
- 60 g múky
- 70 g rozpusteného masla
- štipka soli
Postup
Jahody rozrežte na polovičky a premiešajte s podrvenými vlašskými orechami. Ak by sa Vám zdali jahody málo sladké, pridajte lyžicu trstinového cukru. Remosku potrite kúskom masla a nasypte do nej jahodovú zmes s vlašskými orechami.
Cukor, múku a vločky nasypte do misky, pridajte štipku soli a maslo. Premiešavajte tak dlho, kým sa Vám vytvorí zmes, ktorá sa podobá na posýpku. Touto potom posypte jahody.
Zapekajte 35-40 minút, kým nebude povrch upečený do zlata a spodná časť bude bublať. Crumbl môžete zapekať aj v malých zapekacích miskách. Najlepšie chutí ešte teplý s vanilkovou zmzlinou alebo so šľahačkou.