Jahodový crumble

 

Jahodový crumble vás učaruje svojou jednoduchou a rýchlou prípravou. Pripravte si tento lahodný jahodový dezert s nami.

Čo budete potrebovať

  • 500 g jahôd
  • 70 g rozdrvených vlašských orechov
  • 80 g trstinového cukru
  • 80 g ovsených vločiek
  • 60 g múky
  • 70 g rozpusteného masla
  • štipka soli

prima_Kreslicí plátno 1

Postup

Jahody rozrežte na polovičky a premiešajte s podrvenými vlašskými orechami. Ak by sa Vám zdali jahody málo sladké, pridajte lyžicu trstinového cukru. Remosku potrite kúskom masla a nasypte do nej jahodovú zmes s vlašskými orechami.

Cukor, múku a vločky nasypte do misky, pridajte štipku soli a maslo. Premiešavajte tak dlho, kým sa Vám vytvorí zmes, ktorá sa podobá na posýpku. Touto potom posypte jahody.

Zapekajte 35-40 minút, kým nebude povrch upečený do zlata a spodná časť bude bublať. Crumbl môžete zapekať aj v malých zapekacích miskách. Najlepšie chutí ešte teplý s vanilkovou zmzlinou alebo so šľahačkou.

facebook_Kreslicí plátno 1